Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Italijanski minotoper izgrađen je 1913, a potonuo 1944. Do 1929. nosila je ime "Pilade Bronzetti". Potopio ju je britanski avion koji ju je primetio tokom izviđačkih letova. Torpedo je polomio brod na pola i zbog toga su luk i krme udaljeni oko 50 metara.

Сазнајте више

Baron Gautsch (Wreck)

Обилазак Барон Гаутсцх-а најбоље је започети на крми, преко горње палубе према прамцу. Након прегледа спољашности брода, добићете веома пријатан осећај боравка у олупини, док идете на горњу палубу где је остављен челични скелет.

Сазнајте више

Hans Schmidt (Wreck)

Годинама названа „ИСТРА“, прави идентитет ове олупине тек је недавно установљен као пароброд „Ханс Шмит“.

Сазнајте више

Veruje se da je to bio jedan od prvih brodova potonulih na istarsku teritoriju početkom Prvog svetskog rata.Prema podacima, brod je izgrađen u engleskom brodogradilištu i opremljen motorima J. Gilmora, sa kojih je dobila ime. Dobro očuvanom enterijeru plovila može se pristupiti.

Сазнајте више

Због невремена које је тада погодило читав Јадран, капетан је одлучио да се склони у пулску луку; крећући се према граду, ударио је у мину која је уништила прамац и потопио брод на месту где још увек стоји. Током роњења може се ући у олупину која је прилично широка и сигурна.

Сазнајте више

Loši vremenski uslovi u novembru 1912. Tada je poslednji put plovila, noseći žito od Ravene do Trsta. Danas leži na dubini od 40 m, sa svojom dužinom od 60 m, skoro potpuno pokrivena komadićima ribarskih mreža.

Сазнајте више

Ronjenje počinje na plitkom platou na dubini od 5 metara i spušta se blago na jugozapad dok ne dostigne zid koji nežno pada na 30 metara dubine, koji pratimo na njegovoj desnoj strani. Padina se prostire na južnoj strani Ostrva Brijuni, koja su ukrašena brojnim vrhovima.

Сазнајте више

Fraskeric Cave

Незаобилазна ронилачка локација на истарском полуотоку. Роњење почиње на северном делу острва. Ронимо пешчаном падином ка првом тунелу кроз који ћемо проћи свако појединачно. После тога убрзо стижемо до следећег тунела кроз који ронимо у паровима.

Сазнајте више

Некадашња војна база код Пуле нуди занимљив зарон на свом јужном делу. Почињемо роњење плитко и пратимо гребен десно. Усред роњења пролазимо атрактивним природним тунелом из дубљег дела у плитку лагуну, окружену високим стенама.

Сазнајте више

Ронимо дуж западне стране полуострва Верудела. Гребен се налази у близини места сидришта и прати обалу паралелно. Ронимо десно од зида који се стрмо спушта до 25 м дубине.

Сазнајте више