Роњење у Малиндију

Смештен на централној обали Кеније, Малинди се може похвалити обалама прелепих пешчаних плажа и приобалних корала. Ови гребени формирају три залива пуна морског живота: залив Ватаму, залив корњача и Плава лагуна. Још једно биолошки разнолико подручје је Мида Цреек, значајно станиште мангрова које карактеришу драматичне струје, 6 км дуги корали и фантастичан живот птица. Морски национални парк и резерват Ватаму штити већину овог јединственог станишта, што га чини једним од најбоље очуваних подводних резервата на свету. Подручје залива Ватаму је дом већине ронилачких центара који нуде роњење у националном парку Ватаму. Већина роњења у Малиндију нуди дневне ронилачке излете са два резервоара, ноћна роњења и авантуре роњења на олупини. Такође је популарно у овом региону роњење у пећинама у пећинама Вума, једној од најузбудљивијих ронилачких авантура које можете доживети. И почетници и искусни рониоци биће задивљени величанственим подводним благом обале Малинди. Већина ронилачких центара се налази унутар хотела, а ронилачки чамци обично полазе директно са плаже. Обично је потребно 20-30 минута да се дође до најбољих локација за роњење у Малиндију.

Истакнута места у Малиндију

Watamu

Ватаму пружа невероватне могућности роњења и за почетнике и за искусније рониоце где можете наићи на обиље морског живота.

Сазнајте више

Сусрети дивљих животиња у Малиндију

Од миља назван „Небо зелене корњаче“, Национални парк Ватаму штити већину морског живота Кеније који се налази у Националном морском парку Ватаму. Ово подручје кенијске обале је важно тло за размножавање и зелених и јастребових морских корњача. Рониоци такође могу наићи на главате и кожнате корњаче. Роњење у националном морском парку Ватаму омогућава подводним ентузијастима увид у разнолик водени екосистем Индијског океана са преко 150 врста тврдих и меких корала и преко 600 врста риба као што су шкарпина, рибица лава, хоботница, папагај, мурена и још много тога. Парк је део веће групе заштићених подручја, укључујући Национални парк Малинди Марине, шуме мангрова у Мида Црееку и околни океан. Велики избор сезонског морског живота као што су манте, китове ајкуле, китови и делфини такође живе овде.

Ронилачке локације које треба посетити у Малиндију