Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Chapeirão Jean Pierre

Formiranje endemskih koralnih struktura južne Bahije sa prosečnim godišnjim rastom od 1 mm, sa nekoliko prolaza i tunela koji povezuju druge koralne strukture u okruženju.

Сазнајте више

Литица Атлантида је мало посећено место за роњење у региону Абролхос, али нуди спектакуларно роњење. Формације обезбеђују роњење са неколико пролаза и канала, до доласка у салон, где може да стане скоро 15 ронилаца. Дубина се креће од 8 до 32 метра.

Сазнајте више

Chapeirão Mau Mau

Подводна стаза је дуга 140 метара, са 14 иглица постављених на песку и кабловима који повезују тачке интересовања, усмеравајући руту и олакшавајући интерпретацију сваке тачке са њеним атракцијама.

Сазнајте више

Још једна олупина брода која се налази у тешкој пловидбеној области архипелага Абролхос. Брод Гвадијана је носио кафу и, на дан слабе видљивости, на крају се сударио са стеном и потонуо 1885. године. Данас је демонтиран, са неким препознатљивим деловима, као што су машине и кормило.

Сазнајте више

Naufragio Nebula

Плитко роњење (4 до 12 метара) и са смањеном видљивошћу. Олупина је у једном комаду, са могућношћу продора. Дугачак је 73 метра.

Сазнајте више

Ilhas Rasas

Острва Расас су 18 миља од Гуарапарија. Сматрају се океанским острвима, са формирањем стена, и имају велики биодиверзитет гребенских риба, поред стогодишње олупине.

Сазнајте више

Теретни брод Вицтори 8Б је намерно потопљен на обали Еспирито Сантоа, 6 наутичких миља од континента. Овај брод је посада напустила након 18 месеци у луци, са фискалним проблемима. Налази се у навигационом положају, са многим деловима нетакнутим. Проф. Мак 36мтс

Сазнајте више

Острво Ескалвада нуди једно од најбољих роњења у Еспирито Санту. Његова дубина варира између 6 и 24 метра, а тачка је подложна струјама.

Сазнајте више

Ilha Escalvada Face Leste

Стеновита обала са инциденцом струје, ово роњење је идеално за оне који воле дрифтање. Лице острва окренуто ка отвореном мору са могућношћу посматрања пелагичне рибе.

Сазнајте више

Португалска галија Пресвета Сакрамента потонула је 1668. након што је заповедала флоту на прелазу Атлантика за Салвадор. На крају је стигао у ноћи велике олује и потонуо на улазу у залив Свих светих, олупину брода велике историјске вредности, где су се могли видети топови и многа сидра тог времена.

Сазнајте више