Роњење на Мадагаскару

Прелепе плаже, густе џунгле, планине и суве равнице Мадагаскарски пејзаж је разнолик колико и његови људи. Са бројним таласима миграција кроз векове, Мадагаскар је културни лонац за топљење са 18 етничких група и дијалеката. Источна обала је под јаким утицајем југоисточне Азије, док западна обала има углавном афричке утицаје. Најбоље време за роњење на Мадагаскару је од маја до децембра. Већина ронилачких продавница је затворена током сезоне циклона, која је од јануара до марта.

Тропске воде окружују острвску државу Мадагаскар. Рониоци током целе године хрле на ово острво, четврто по величини на свету, како би открили морски живот који није виђен нигде другде. Северозападна обала је дом за најбоље роњење на Мадагаскару, где богате коралне формације чине спектакуларни гребен. Најбоља места за роњење на Мадагаскару су око Носи Беа, Таникелија и других малих околних острва. Југ Мадагаскара има одлично роњење на олупине где вас митске олупине поздрављају попут Винтертона, брода Индијске компаније који је напустио Енглеску и потонуо 20. августа 1792. и Носса Сенхора до Цармо, брода Краљевске португалске морнарице који је потонуо 1774. Иако је четврта најсиромашнија нација на свету, поштовање безбедносних мера чини Мадагаскар фасцинантном дестинацијом за све рониоце.

Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Истакнута места на Мадагаскару

Ронилачке локације на Мадагаскару

Чињенице о Мадагаскару

Тип прикључка за напајање

 

C, E

Валута

 

MGA

Jezik

 

en, fr, it

Електрична енергија

 

220 V / 50 Hz

Временска зона

 

UTC+03:00

Мрежни провајдер

 

Airtel/MADACOM, Orange/Soci, Telma

Откријте чуда дубине уз ССИ блог

Уроните у SSI блог, откључавајући чуда скривена испод таласа. Придружите нам се на узбудљивом путовању истраживања и образовања док урањамо у најновије увиде, узбудљиве ронилачке авантуре и посвећене напоре очувања који осветљавају изузетну лепоту подводног света. Спремни да направите прскање? Уронимо заједно!