Роњење у централном Португалу

Иако је мала земља, копно Португала се знатно разликује од севера до југа. Централни регион Португала (иначе познат као Центро) је планински пејзаж прекривен боровим и кестеновим шумама. Историјска села су прошарана овим планинама, која датирају пре скоро 1000 година, где верски фестивали и древни ритуали и данас успевају. Уживајте у обиласку стотинама година старих камених замкова, од којих су већина данас национални споменици, кушању укусних традиционалних јела, посети термалних извора и планинарењу по прелепим планинама Сера да Естрела. Дуж обале Центро Португала постоје бројне могућности за авантуру. Гледајте како сурфери на великим таласима из целог света хрле ка чувеном таласу у Назареу, спектакуларном призору, посебно када овај талас буја. Прелепи град Пеницхе такође има велику формацију таласа, који овде привлачи сурфере свих нивоа током целе године. Пеницхе је такође полазна тачка за роњење на острвцима Берленгас. Унеско резерват биосфере Берленгас има неке од најбољих роњења у Португалу, где су кристално чисте воде дом за широк избор риба. Најбоље роњење у резервату биосфере Берленгас УНЕСЦО-а је у летњим месецима када се сунчане рибе, или мола мола, окупљају овде на стотине, што је спектакуларан призор.

Истакнута места у центру Португала

Berlengas

Морски живот у резервату природе Берленгас укључује велике јате ораде, шкарпине, угора и могућа виђења делфина испод и изнад воде.

Сазнајте више

Ронилачке локације у центру Португала

Откријте чуда дубине уз ССИ блог

Уроните у SSI блог, откључавајући чуда скривена испод таласа. Придружите нам се на узбудљивом путовању истраживања и образовања док урањамо у најновије увиде, узбудљиве ронилачке авантуре и посвећене напоре очувања који осветљавају изузетну лепоту подводног света. Спремни да направите прскање? Уронимо заједно!