Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

HMS Maori

HMS Maori je jedna od mnogih olupina iz Drugog svetskog rata oko malteških ostrva, ali za razliku od većine njih koji su duboki zaroni brodova, Maori je plitko ronjenje koje se može uraditi sa obale. Maori leži na peščanom dnu sa maksimalnom dubinom od 16 metara. Olupina je dužine oko 42 metra i prilično je polomljena.

Сазнајте више

Tug 2, Sliema

Remorker je bio remorker koji je radio u Velikoj Luci Valete. Izbačen je u junu 2013. Prvobitno je potonula na pesku paralelno sa grebenom na razdaljini od oko 20 metara, ali ju je oluja pomerila u oktobru 2016. godine, a olupina se sada zakucala u greben, prvo se poklonila.

Сазнајте више

Bristol Beaufighter

Бристол Беауфигхтер је зарон на олупини авиона из Другог светског рата на Малти. Авион је био двомоторни тешки ловац са два седишта, дужине око 12,6 метара са распоном крила од 17,6 метара. 17. марта 1943. убрзо након полетања, овај Беауфигхтер је имао механичке проблеме, па је посада морала да испусти авион у мору.

Сазнајте више

MV Imperial Eagle, wreck

МВ Империал Еагле, поринут 1945. године, је 45 метара дугачак зарон на олупину крај обале Малте. Био је то некадашњи трајект између Малте и Гоза. Потопљена је 1999. године као вештачки гребен и атракција за рониоце у заштићеном морском подручју.

Сазнајте више

Zurrieq Cave

Вест Рееф & Цавес је једно од два роњења на гребену у Виед из-Зурриек-у, а друго је Еаст Рееф. Западни гребен има спустове, избочине, јаруге, громаде и две пећине окружене морском травом и пешчаним подручјима.

Сазнајте више

Um el Faroud

Олупина се често рони са 2 зарона због дубине (38 м). Поглед на прамац и левак импресиван. Спомен плоча погинулим пристаништима усред олупине

Сазнајте више

Siren’s

Одлично место за роњење за обуку и покушај роњења са лаким улазом и изласком. Мали гребен и равно пешчано дно са максималном дубином од 8-10 метара и статуом.

Сазнајте више

HMS Stubborn

МВ Царски орао, поринут 1945. године, је 45 м дугачак дубоки зарон на олупини крај обале Малте. Био је то некадашњи трајект између Малте и Гоза. Потопљена је 1999. године као вештачки гребен и атракција за рониоце у заштићеном морском подручју.

Сазнајте више

Ghar Lapsi

Гар Лапси је најпознатији рониоцима по више од 40 метара дугом, плитком и добро осветљеном пећинском систему. Пећине имају много испуста и пукотина на плафону, које омогућавају много светлости да уђе, што га чини прелепим роњењем, посебно током дана са сноповима сунчеве светлости који плешу у пећини на коралима.

Сазнајте више

Anchor Bay

Пећина Анцхор Баи, позната и као Пећина Шкорпиона, најбоље је место за роњење у заливу Анкор. Пећина се налази на јужној страни залива, око 150 м од улазно-излазне тачке на бетонском молу.

Сазнајте више