Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Punta dell’Arpa

Око миљу и по у западном правцу од луке Устица, налази се Пунта делл'Арпа, коју на површини карактерише присуство чувеног „сцоглио дел цорнутоне“. Под водом се са пешчаног дна од 40 м уздижу две велике стене чије су зидове колонизоване крупним гранама црвених горгонија.

Сазнајте више

Zia Lisa

На 15 минута пловидбе од луке, на јужној страни острва, налази се ова увала са кристално чистом водом и необичним именом. Ово ронилачко место карактерише мноштво пролаза формираних одронима громада, који нуде игре дивног светла.

Сазнајте више

Cala Galera

Једну миљу југозападно од луке Устица налази се Пунта Галера: ток лаве пресеца залив. Овде можете пратити неколико рута роњења које вам омогућавају да пратите профиле погодне за рониоце са било којим искуством. То је такође једна од локација на којој се одржавају курсеви.

Сазнајте више

Grotta Pastizza

Ovo mesto ronjenja se nalazi na nekoliko minuta brodom od luke. Pogodan za sve nivoe, omogućava vam da pratite zid i, za one sa pravim treningom, uđete u pećinu koja unutra ima dva vazdušna mehura. U prvoj sobi pronalazimo statuu S. Bartola, zaštitnika ostrva.

Сазнајте више

Grotta azzurra

Ovo mesto se nalazi neposredno po izlasku iz luke. Neobičnost je upravo "plava pećina" koja se takođe može posetiti gnjuranjem: dubina pećine je oko 5 metara i igra svetlosti je zaista uzbudljiva.

Сазнајте више

Scoglio del Medico

То је изронила стена удаљена 400 м од интегралног морског резервата. Нуди скоро шест различитих тура у зависности од искуства рониоца. Ово је једно од најлепших подручја Средоземног мора због богатства рибе и корала.

Сазнајте више

Punta Falconiera

Налази се у непосредној близини луке, има два различита итинерера: археолошко налазиште и зид. Обе руте су погодне и за почетнике и за искусније рониоце. У првом можемо видети залихе римских и пунских сидара већ на 18м. Зид је пун јаруга и такође има веома велику пећину.

Сазнајте више

Secca della Colombara

Петнаест минута вожње чамцем од луке Уштица налази се ова невероватна плићака која се са дубине од 50 метара пење до дубине од 3 метра на врху. Формација га чини приступачном и почетницима и искусним рониоцима.

Сазнајте више

Parete del Corallo

Na samo nekoliko minuta vožnje brodom od luke Isola delle Femmine do zapadno od Izolota možemo pronaći zid Ponentea, sa vertikalnim zidovima od 25 do 50 metara, pravi raj biodiverziteta.

Сазнајте више

Franata di Ponente

Zapadno od Isolotto di Isola delle Femmine, na 10 minuta vožnje brodom od mesta ronjenja možemo pronaći Franata di Ponente, ronjenje pogodno za sve od početnika do stručnjaka; njegova dubina varira od 5 do 50 metara.

Сазнајте више