Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Franata di Ponente

Zapadno od Isolotto di Isola delle Femmine, na 10 minuta vožnje brodom od mesta ronjenja možemo pronaći Franata di Ponente, ronjenje pogodno za sve od početnika do stručnjaka; njegova dubina varira od 5 do 50 metara.

Сазнајте више

Scalo Madonna

Preko puta Ronilačkog centra možemo pronaći Scalo della Madonna sa ulazom sa plaže pogodnim za sva ronjenja na treningu u zatvorenim vodama i noćnim ronjenjima.

Сазнајте више

Junkers Ju-52 (Wreck)

Неколико стотина метара од луке Исола делле Феммине налази се олупина немачког авиона Јункерс 52. Оборен је у априлу 1943. године, а сада се налази на 46 метара дубине на пешчаном дну.

Сазнајте више

Cristo degli Abissi

Локалитет се налази на северној ивици Приоле на батиметрији од око 30 метара у природном амфитеатру. Тамо је постављена статуа Христа која чини пејзаж очаравајућим. Овде се види присуство шкарпина, гавранова и великих деверика.

Сазнајте више

Relitto dell'Arenella

Nazvana Bettolina dell'Arenella, ova mala olupina, smeštena nekoliko stotina metara od obale, leži na peščanom morskom dnom dubine između 10 i 18 metara. To je veštački greben i pozajmljuje se podvodnoj fotografiji, fotografisanju prirode i vežbama za male prodore u njega

Сазнајте више

Secchitello

Две миље југозападно од луке Устица, налази се ово место за роњење које се уздиже од пешчаног дна на 50 м/150 стопа и иде до његовог врха на 26 м/78 стопа. То је сигурно једно од најбољих места за роњење на острву са пуно корала и риба.

Сазнајте више

Punta dell’Arpa

Око миљу и по у западном правцу од луке Устица, налази се Пунта делл'Арпа, коју на површини карактерише присуство чувеног „сцоглио дел цорнутоне“. Под водом се са пешчаног дна од 40 м уздижу две велике стене чије су зидове колонизоване крупним гранама црвених горгонија.

Сазнајте више

Zia Lisa

На 15 минута пловидбе од луке, на јужној страни острва, налази се ова увала са кристално чистом водом и необичним именом. Ово ронилачко место карактерише мноштво пролаза формираних одронима громада, који нуде игре дивног светла.

Сазнајте више

Cala Galera

Једну миљу југозападно од луке Устица налази се Пунта Галера: ток лаве пресеца залив. Овде можете пратити неколико рута роњења које вам омогућавају да пратите профиле погодне за рониоце са било којим искуством. То је такође једна од локација на којој се одржавају курсеви.

Сазнајте више

Grotta Pastizza

Ovo mesto ronjenja se nalazi na nekoliko minuta brodom od luke. Pogodan za sve nivoe, omogućava vam da pratite zid i, za one sa pravim treningom, uđete u pećinu koja unutra ima dva vazdušna mehura. U prvoj sobi pronalazimo statuu S. Bartola, zaštitnika ostrva.

Сазнајте више