Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Manta Point

Каранг Макассар, или Манта Поинт како је познатије, највеће је ронилачко место у Националном парку Комодо, дугачко око 3 км и широко 400-500 метара. То је плитко ронилачко место са прелепим коралним гребеном на југу, динама на северу и шљунковитим коралним дном између, разбацаним станицама за чишћење манта.

Сазнајте више

Manta Point / Makassar Reef

Гребен Макассар, познат и као Манта Поинт, налази се у централном делу Националног парка Комодо. Има дно од рушевина и представља место за роњење погодно за почетнике. Максимална дубина је 18 м. Ова локација се сматра дрифт роњењем.

Сазнајте више

Mawan

У Мавану („прелепо“ на локалном језику) постоје станице за чишћење манта. Ова локација се налази у централном делу Националног парка Комодо. Топографија се састоји од беле пешчане падине са коралним вртом и гребеном. Ово је локација за роњење прилагођена почетницима. Максимална дубина је 30 м.

Сазнајте више

Batu Bolong

Једно од ронилачких локација светске класе. Погодно за напредне и/или искусне рониоце, због јаких струја Бату Болонг нуди огромна јата риба, много пелагичних риба и различите врсте ајкула у дубини.

Сазнајте више

Secret Garden

Сецрет Гарден нуди сјајан пејзаж и за љубитеље макроа и за оне који траже веће врсте. Са благим косим гребеном, у плићаку, ово место се може похвалити богатим избором кораљних бомија, а меки корали служе као домаћин огромним јатама гребенских риба.

Сазнајте више

Siaba Kecil

Сиаба Кецил се налази у централном делу Националног парка Комодо. Топографија се састоји од препуста и коралног врта. Ово је место за роњење напредног нивоа јер су тренутни услови умерени до јаки. Врхунац овог ронилачког места су меки и тврди корали. Максимална дубина је 30 метара.

Сазнајте више

Siaba Besar

Сиаба Бесар се такође назива градом корњача и налази се у централном делу Националног парка Комодо. То је генерално погодно за почетнике место за роњење са коралним подводним планинама, гребеном и пешчаним дном.

Сазнајте више

Police Corner

Полицијски кутак се налази у централном делу Националног парка Комодо. Топографија овде укључује огромне превисе. Ово је напредно место за роњење са средњом до јаком струјом. Издвајамо прелепе меке и тврде корале. Максимална дубина је 30 м.

Сазнајте више

Three Sisters

Три сестре су три велике стене које су све међусобно повезане, све прекривене кораљима, плавим сунђерима, и врве од живота. Ронићете у хладовини струје и завршити роњење на врховима који се налазе на 6, 7 и 8 метара. Можда ћете имати среће да уочите зраке како се укрштају на врху врхова.

Сазнајте више

Tatawa Kecil

Татава Кецил се налази у центру Националног парка Комодо. Врхунац овог ронилачког места је корални врт меких и тврдих корала. Максимална дубина нас 30 метара. Ова локација је погодна за искусне рониоце јер тренутни услови могу бити јаки.

Сазнајте више