Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Three Sisters

Три сестре су три велике стене које су све међусобно повезане, све прекривене кораљима, плавим сунђерима, и врве од живота. Ронићете у хладовини струје и завршити роњење на врховима који се налазе на 6, 7 и 8 метара. Можда ћете имати среће да уочите зраке како се укрштају на врху врхова.

Сазнајте више

Pillarsteen

Пиларстин се може похвалити драматичним зидовима, задивљујућим пливањем и огромним коралима. Ово ронилачко место нема заклон од налета Индијског океана, стога очекујте да ће доћи до налета. Када је оток миран, можете уочити фантастичне макро створења, од морских јабука до коралних партнера-шкампи.

Сазнајте више

Batu Tiga

Бату Тига се налази у централном делу Националног парка Комодо. Ово је место за роњење напредног нивоа јер обично постоји јака струја. Најважнији детаљи роњења укључују одлично станиште за велике рибе као што су наполеон, групина, џиновски тревали и баракуда. Максимална дубина је 35 метара.

Сазнајте више

Pink Beach

Пинк Беацх / Пантаи Мерах се налази у централном делу Националног парка Комодо. Контура дна је нагнута и састоји се од мешавине коралног гребена, рушевина и вегетације. Место за роњење је погодно за све нивое ронилаца. Врсте коралних гребена су неједнаке и потопљене. Максимална дубина је 30 м.

Сазнајте више

Manta Point

Каранг Макассар, или Манта Поинт како је познатије, највеће је ронилачко место у Националном парку Комодо, дугачко око 3 км и широко 400-500 метара. То је плитко ронилачко место са прелепим коралним гребеном на југу, динама на северу и шљунковитим коралним дном између, разбацаним станицама за чишћење манта.

Сазнајте више

Police Corner

Полицијски кутак се налази у централном делу Националног парка Комодо. Топографија овде укључује огромне превисе. Ово је напредно место за роњење са средњом до јаком струјом. Издвајамо прелепе меке и тврде корале. Максимална дубина је 30 м.

Сазнајте више

Wainilu

Ваинилу се налази у централном делу Националног парка Комодо. Топографија се састоји од пешчане падине. Ово је више локација за роњење у блату, одлична за тражење малих створења и погодна за све нивое ронилаца.

Сазнајте више

Mawan

У Мавану („прелепо“ на локалном језику) постоје станице за чишћење манта. Ова локација се налази у централном делу Националног парка Комодо. Топографија се састоји од беле пешчане падине са коралним вртом и гребеном. Ово је локација за роњење прилагођена почетницима. Максимална дубина је 30 м.

Сазнајте више

Manta Point / Makassar Reef

Гребен Макассар, познат и као Манта Поинт, налази се у централном делу Националног парка Комодо. Има дно од рушевина и представља место за роњење погодно за почетнике. Максимална дубина је 18 м. Ова локација се сматра дрифт роњењем.

Сазнајте више

Batu Bolong

Једно од ронилачких локација светске класе. Погодно за напредне и/или искусне рониоце, због јаких струја Бату Болонг нуди огромна јата риба, много пелагичних риба и различите врсте ајкула у дубини.

Сазнајте више