Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Bluff Point (Small Gubal island)

Једно од најлепших ронилачких места у овој области. Нетакнути корални гребени са меким и тврдим коралима. Већину времена постоји струја, тако да је ово увек дрифт роњење. Овај сајт се препоручује само за искусније рониоце.

Сазнајте више

Ulysses, wreck

Ова олупина је потонула на острву Губал и лежи на његовој левој страни. Прамац је око 5м, а крма дубока 27м. Олупина је пуна стаклених риба, а јарбол је прекривен прекрасним меким коралима. Ову олупину је лако истражити, међутим, понекад се могу очекивати јаке струје.

Сазнајте више

Siyoul Lagoon

2 сата у северном правцу су острва Сијул са различитим и лепим местима за роњење. Лагуна Сијул се налази на северној страни острва Сијул Сораја. Има леп главни гребен и лепу плато/коралну башту до које се може доћи кроз мали канал.

Сазнајте више

Shaab el Erg

Ово ронилачко место је део коралног гребена који чини канал Долпхинс Хоусе Рееф. То је 1 сат и 10 минута вожње североисточно од Ел Гуне. Локалитет има максималну дубину од 10м и препун је меких корала и антхиас риба. У близини се налазе лепи врхови са косим коралним вртовима.

Сазнајте више

Siyoul Soraya

'Мали брат' за Сијул Кебир, ова локација је скоро 2 сата од Елгоуне на северу. То је лепо и лако роњење, погодно за све нивое рониоца, почев од 2-3 м дубине до 14-15 м дубине. Постоји могућност зарона у дрифт и сусрета са делфинима и орловима.

Сазнајте више

El Gilwa

2 сата у северном правцу су острва Сијул са различитим и лепим местима за роњење. Ел Гилва се налази на западној страни острва Сијул Кебир и има много лепих коралних блокова прекривених меким кораљима. Понекад овде може бити јака струја.

Сазнајте више

Siyoul Kebir

Сијул Кебир, такође познат као Рас Сијул, налази се на острву Сијул, око 1 сат и 45 минута северно од Елгуне. Ово ронилачко место је погодно за све нивое са лепим коралним гребенима и 2 лепа велика блока корала испод линије за привез пуне антхиас рибе. Понекад постоји струја која се може користити за дрифт роњење.

Сазнајте више

Shag Rock (Kingston)

Схаг Роцк је леп гребен са олупином Кингстона која лежи на само 15 метара дубине. Ово роњење је погодно за сваки ниво рониоца. С обзиром да олупина не лежи много дубоко, имате дивно осветљење током дана, па понесите камеру!

Сазнајте више

Blind Reef

Схабрур сииоул, или слепи гребен како га обично називају, је гребен где је корал једва под водом. Ово је још једно роњење јер је од Елгоуне на северу скоро 2 сата вожње. Јужна висораван је популарнија за роњење са прекрасним меким коралима на 20м. Северни зид је одличан за роњење.

Сазнајте више

Giannis D, wreck

Олупина која одузима дах у области Абу Нухаса. Веома популаран код УВ фотографа. Прамац је у само 10м воде. Максимална дубина крме је 25м. Крма је положена на леву страну, што може мало да одбаци рониоце када зароне. Стројарница је спектакуларан призор, пуна стаклених риба, а јарбол и сидрено витло пуни су меких корала.

Сазнајте више