Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

James Egan Layne

Џејмс Иган Лејн је погођен у близини гребена Едистон и одвучен од стране Адмиралитета према Плимоуту у покушају да спасе што је могуће више терета. Међутим, на повратку, крма се срушила због чега је потонула у заливу Витсенд, где сада лежи у усправном положају на пешчаном морском дну.

Сазнајте више

HMS Scylla, wreck

ХМС Сцилла је потопљена 2004. године, након што је десет година лежала у запуштеном стању. Урађено је много посла како би се осигурало да је брод безбедан и лак за истраживање унутра, и као што се очекивало, постао је веома популарно место за роњење, које се налази на неких 40 минута вожње бродом од Плимута.

Сазнајте више

Hand Deeps

Видљивост је обично фантастична јер је локација удаљена 9 миља од обале и стално је затрпана чистом водом. Разноликост морског живота коју подржава овај гребен је запањујућа и у комбинацији са голом величином спуста и зидова чини ово омиљено место за све који посећују.

Сазнајте више

Cawsand Bay

Цавсанд и Кингсанд Баи налазе се на западној страни Плимоутх Соунда у Цорнваллу и могу се обављати као роњење са обале, са паркингом 200м од плаже. Даље на избочењу Цавсанд-а, близу старог навоза за чамце, налази се сјајан зарон док струја излази из залива.

Сазнајте више

Portmellon

Smešten u blizini Mevagisseya, Portmellon je tihi plimni zaliv koji nudi zabavu i lako ronjenje na plaži za sve nivoe. Portmellon je jedan od najpopularnijih sajtova Scuba 2000, sa levom i desnom stranom koja nudi najinteresantnije ronjenje. Prilaz vodi je preko rampe preko puta parkinga.

Сазнајте више

Glen Strathallen

Дана 27. априла 1970. Глен Стратхален је извучен из Плимута и потопљен тик уз Схаг Стоне у отприлике 15 метара воде. Данас се олупина још увек може наћи на пешчаном дну.

Сазнајте више

Eastern Kings

Пронађен код Девил'с Поинта, Еастерн Кингс се може обавити као зарон на обали, иако је препоручљиво покривање чамца. Постоји нагнута литица до 40м. Најбоље је ронити на високим водама (идеално плиме).

Сазнајте више

Panther Shoal

Оно што ову локацију чини занимљивом, осим морског живота, јесте то што се Пантер Схоал налази директно између линије пуцања и пада метка из Форт Пицклецомбе и Бреакватер Форт. Као такав, пажљиви ронилац може пронаћи топовске кугле и тако даље, које засипају ово подручје.

Сазнајте више

Drake's Island

Острво Дрејкс лежи директно на ушћу реке Тамар и пре него што је Валомобран изграђен, бројни бродови које су југозападне олује однеле у Плимут залив прерано су се зауставиле на њеним стеновитим обалама.

Сазнајте више

Abelard

Ова стара парна коча која је претворена у миноловку сада се налази на 13 м на пешчаном дну, са прамцем окренутим ка мору. Олупина је прилично разбијена, али није широко разбацана. Пажљиво, можете продрети у котао који је висок око 5м на око 1м, али је прилично скучен. Фасцинантни морски живот.

Сазнајте више