Роњење у Вануатуу

Република Вануату се налази у јужном Тихом океану, око 1.750 км источно од Аустралије, 500 км североисточно од Нове Каледоније, западно од Фиџија и јужно од Соломонових острва. Два од 83 вулканска острва архипелага – Метју и Хантер – такође полажу право на француски прекоморски департман Нова Каледонија. Највећи град и капија у земљи је главни град Порт Вила, који се налази на острву Ефате. Луганвил, који се налази на највећем острву Еспириту Санто, други је по величини град у земљи.

Роњење у Вануатуу је узбудљиво и занимљиво, од лаких, заштићених вода морског уточишта, до плитких гребена, дубљих падова и олупина светске класе из Другог светског рата. Свако роњење у Вануатуу нуди кристално чисте, топле воде пуне рибљег света. Порт Вила је одлично подручје за роњење у Вануатуу, нудећи разна места за роњење и морски живот. Текуће струје које се овде налазе привлаче велике пелагичне врсте пружајући фантастичне сусрете. Пејзаж испод водених огледала која се налазе изнад: планински терен са стрмоглавим литицама, пећинама и превјесима, масивним пећинама и замршеним подводним тунелима који се међусобно повезују са понорима формираним од учвршћене лаве; све то фантастична позадина за обиље живота који напредује у овим водама.

Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Истакнута места за одлазак у Вануату

Ронилачке локације које треба посетити у Вануатуу

Чињенице о Вануатуу

Тип прикључка за напајање

 

I

Валута

 

VUV

Jezik

 

en

Електрична енергија

 

220 V / 50 Hz

Временска зона

 

UTC+11:00

Мрежни провајдер

 

DigiCel

Откријте чуда дубине уз ССИ блог

Уроните у SSI блог, откључавајући чуда скривена испод таласа. Придружите нам се на узбудљивом путовању истраживања и образовања док урањамо у најновије увиде, узбудљиве ронилачке авантуре и посвећене напоре очувања који осветљавају изузетну лепоту подводног света. Спремни да направите прскање? Уронимо заједно!