Ronjenje u Espiritu Santo

Ronjenje Vanuatu nudi neverovatan niz ronjenja na obali i čamcu. Brzim jednočasovnim letom na sever do ostrva Espiritu Santo, ronioci će pronaći odlična mesta za ronjenje na obali kao što su čuvena olupina SS predsednika Kulidža i Tačka od milion dolara, zajedno sa mnogim drugim velikim olupinama i vojnim lokacijama. Olupina SS predsednika Kulidža je toliko masivna da nudi skoro 50 različitih ronjenja u okviru jednog brodoloma. Sa dubinama od 21-73 metra, ova impresivna olupina je odlična zabava i za rekreativne i za tehničke ronioce. Ronjenje na Espiritu Santo takođe nudi fantastične podvodne pećine i tunele kroz koje možete plivati, a koji povezuju napredni sistem koralnih grebena.

Ronjenje u kristalno čistim vodama Espiritu Santo dostupno je skoro svakog dana u godini, jer na mesta ronjenja na ovom severnom ostrvu uglavnom ne utiču vremenske prilike. Temperature vode oko ostrva u proseku su između 26-29 stepeni C, a vidljivost se kreće od 10 do 40 metara na većini mesta za ronjenje.

Ako želite da uradite neko istraživanje zemljišta, relativno veliko ostrvo Espiritu Santo je dom bujnih tropskih šuma koje se susreću sa mekim, belim praškastim plažama. Biti na ovom ostrvu zaista se oseća kao da si stigao u raj.

Istaknuta mesta za odlazak u Espiritu Santo

Ronilačke lokacije koje treba posetiti u Espiritu Santo

Откријте чуда дубине уз ССИ блог

Уроните у SSI блог, откључавајући чуда скривена испод таласа. Придружите нам се на узбудљивом путовању истраживања и образовања док урањамо у најновије увиде, узбудљиве ронилачке авантуре и посвећене напоре очувања који осветљавају изузетну лепоту подводног света. Спремни да направите прскање? Уронимо заједно!