Роњење на Соломоновим острвима

992 тропска острва раштркана су у благој кривини преко 1800 километара у јужном Пацифику и чине архипелаг Соломонских острва. Смештена између Папуе Нове Гвинеје и Вануатуа, ова острвска држава се састоји од 550.000 Меланежана, али укључује и друге мање културне групе. Становници Соломонских Острва имају дубоку историју и још увек пажљиво прате многе своје егзотичне обичаје и традиције. Због удаљености острва, туризам није у великој мери утицао на ово подручје, нудећи авантуристичким рониоцима изузетан биодиверзитет и нетакнуто роњење на Соломоновим острвима.

Соломонска острва су јединствени архипелаг који се састоји од стотина острва која се налазе усред топлих, чистих вода јужног Пацифика. Смештен усред Коралног троугла, где обилује морским животом, роњење на Соломоновим острвима је једно од најбољих на свету. Ова област је тако нетакнута да је номинована за једно од седам природних чуда Океаније и с правом носи надимак 'Амазона океана' због своје екстремне разноликости корала и богатог морског живота. Најбоља места за роњење на Соломоновим острвима укључују многе историјске авионе, олупине бродова и подморнице. У ствари, ова острва имају једну од највећих концентрација олупина из Другог светског рата у Пацифику. Роњење преко даске је један од најбољих начина да видите све што Соломонова острва могу да понуде.

Истакнути центри за обуку

Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Истакнута места на Соломоновим острвима

Ронилачка места на Соломоновим острвима

Чињенице о Соломоновим острвима

Тип прикључка за напајање

 

I

Валута

 

SBD

Jezik

 

en

Електрична енергија

 

240 V / 50 Hz

Временска зона

 

UTC+11:00

Мрежни провајдер

 

bemobile

Откријте чуда дубине уз ССИ блог

Уроните у SSI блог, откључавајући чуда скривена испод таласа. Придружите нам се на узбудљивом путовању истраживања и образовања док урањамо у најновије увиде, узбудљиве ронилачке авантуре и посвећене напоре очувања који осветљавају изузетну лепоту подводног света. Спремни да направите прскање? Уронимо заједно!