Роњење у Хоншуу

Хоншу је највеће и најнасељеније острво Јапана и сматра се јапанским копном. Већина ране историје Јапана одвијала се у његовом јужном региону. Такође, са метрополским областима Токио, Јокохама, Осака и Кобе, то је економски центар Јапана. Хоншу је такође дом највише планине у Јапану, планине Фуџи, и њеног највећег језера, језера Бива. Хоншу има површину од 87.992 квадратних миља (227.898 квадратних километара) и садржи скоро три четвртине укупног броја префектура Јапана. Обала се простире на 6.266 миља (10.084 км). Дуж ове велике обале рониоци ће пронаћи услове умереног океана под утицајем струје Курошио која тече из Јужног Кине и Жутог мора. Под овим водама расту невероватне шуме морских алги које су дом мешавине топле и хладне воде морског живота. Роњење у Хоншуу нуди разне локације било да се ради о океану, реци или језеру. Популарни рони укључују Ито Схарк Сцрамбле где стотине пасастих ајкула гонича, ража и шкарпина роје рониоце са шлемовима, пливају са делфинима у Микурајима и сусрећу китове у Огасавари. Велики број макро врста, посебно гологранаца, такође се налази у Хоншуу, што ову регију чини домом за неке од најбољих роњења у Јапану.

Истакнута места за одлазак у Хоншу

Tohoku

Планктон има у изобиљу где се хладне и топле струје сударају у водама код Тохокуа, што га чини једним од најбољих риболовних подручја у Јапану.

Сазнајте више

Poluostrvo Boso

Полуострво Босо је познато по дугим, источним пешчаним плажама, великим таласима и лаком приступу из Токија, који такође нуди одлично роњење.

Сазнајте више

Poluostrvo Šonan i Miura

Полуострво Шонан и Миура нуде рониоцима јединствен пругасти терен који је настао од акумулације песка и стена током времена.

Сазнајте више

Poluostrvo Odavara i Manazuru

У Одавари и Маназуру, постоји много гребена и пешчаних подручја поред обале за истраживање.

Сазнајте више

Poluostrvo Izu

Уз широк избор роњења, укључујући пећине и олупине, полуострво Изу нуди неке од најпопуларнијих локација и најбоље роњење у Јапану.

Сазнајте више

Chubu

Цхубу се налази између два главна подручја за роњење, полуострва Изу и Кии и нуди неколико сјајних локација за роњење у унутрашњости за истраживање.

Сазнајте више

Ostrva Izu i ostrva Ogasavara

Острва Изу и Огасавара су лепа на врху колико и под водом и нуде роњење са морским корњачама и ајкулама чекићима.

Сазнајте више

Ронилачке локације у Хоншуу

Откријте чуда дубине уз ССИ блог

Уроните у SSI блог, откључавајући чуда скривена испод таласа. Придружите нам се на узбудљивом путовању истраживања и образовања док урањамо у најновије увиде, узбудљиве ронилачке авантуре и посвећене напоре очувања који осветљавају изузетну лепоту подводног света. Спремни да направите прскање? Уронимо заједно!