Роњење у Чубуту

Смештена у централној Аргентини, провинција Чубут је дом највеће концентрације ронилачких места у земљи. Већина ронилаца који желе да се сусрећу са невероватним и јединственим морским животом Аргентине планирају своју аргентинску ронилачку авантуру у провинцији Чубут. Већина ронилаца који путују у ову област заснивају своје ронилачке екскурзије у граду Пуерто Мадрин. Постоји много ронилачких центара које можете изабрати у Пуерто Мадрин који нуде дневне излете ронилачким бродом. Најпопуларнија подручја за роњење у провинцији Чубут су полуострво Валдес са својом резидентном колонијом морских лавова и гнездећом популацијом јужних десних китова, Пунта Лома са више сусрета са морским лавовима и Бахиа Пуерто Мадрин са бројним морским парковима и олупинама бродова за истраживање. Роњење у провинцији Чубут има толико тога да понуди да ће чак и најискуснији ронилац доживети узбуђење целог живота. Подводна топографија варира од плитких стеновитих гребена до дубљих спуштања, пружајући обиље места за роњење која одговарају почетницима до напредних ронилаца. Шарене морске анемоне и велика перја покривају гребене и пружају станиште многим занимљивим бескичмењацима; међутим, хиљаде ронилаца путују овамо сваке године због сусрета са морским сисарима који се дешавају једном у животу. Рониоцима је загарантована блиска и лична интеракција са пријатељским морским лавовима, уочавањем фока слонова и сусретима јужних десних китова.

Истакнута места за одлазак у Цхубут

Poluostrvo Valdes

Полуострво Валдез је јединствено подручје и нуди неке од најбољих роњења у Аргентини.

Сазнајте више

Zaliv Puerto Madryn

Одлична аргентинска локација за роњење за олупине бродова и историјске артефакте је Бахиа Пуерто Мадрин у провинцији Цхубут.

Сазнајте више

Сусрети дивљих животиња у Чубуту

Провинција Чубут је дом разноврсног аргентинског морског живота. Сусрети великих морских сисара су оно што сваке године привлачи хиљаде ронилаца у провинцију Чубут. Активни морски лавови пуне ове воде захваљујући заштићеним колонијама широм овог региона. Ронилачки центри нуде излете за рониоце и рониоце посебно за интеракцију са овим брзим пливачима. Немојте се изненадити када вам неко зуји поред главе или покуша да вам жваће врх пераја! Срећни рониоци ће такође видети џиновског јужног десног кита по коме је ово подручје познато и фоке слонова. Велики бескичмењаци попут морских звезда, морских јежева и ракова такође покривају гребене заједно са многим врстама риба.