Роњење у Британској Колумбији

Британска Колумбија је једна од најлепших канадских провинција, смештена дуж Тихог океана на западној обали Канаде. Ово подручје је рај за љубитеље природе! Не само да је роњење невероватно, већ је и земља прекривена густим кишним шумама умерене климе, прелепим планинама и дивљим Тихим океаном. Роњење у Британској Колумбији је као роњење у подводном свету на стероидима. Хладне воде Тихог океана богате хранљивим материјама стварају савршено окружење за развој и раст морског живота. Зато је ова регија дом џиновске пацифичке хоботнице, џиновске лигње и џиновске медузе. Наводи се да је Жак Кусто рекао да је Британска Колумбија „најбоље роњење у умереној води на свету, и друга само на Црвеном мору“. Умерена температура може бити великодушан израз јер је вода овде прилично хладна. Планирајте да температура воде буде око 45 – 55 степени Фаренхајта, па дођите са својим сертификатом за рониоца у сувом оделу. Видљивост је добра током већег дела године. У пролеће ће планктон процветати, што ће довести до смањења видљивости; међутим, компромис је вредан тога. Велике морске животиње ће доћи да се хране планктоном, пружајући вам искуство роњења као ниједно друго. Постоји много роњења са обале у областима као што су Викторија и Сунсхине Цоаст. Напреднији рониоци неће желети да пропусте обилазак бродолома користећи пасош БЦ Врецк Трек, доступан бесплатно у већини ронилачких продавница.

Истакнута места у Британској Колумбији

Ostrvo Vankuver

Острво Ванкувер, дом главног града Британске Колумбије Викторије, има много места за роњење на обали и чамцима.

Сазнајте више

Vankuver

Ужурбан, забаван град Ванкувер, смештен између планина и океана, чини га савршеним местом за дивљење пејзажима који изазивају страхопоштовање.

Сазнајте више

Водени живот у Британској Колумбији

Биодиверзитет у водама Пацифика овде у Британској Колумбији је као ниједно друго место на земљи. Не само да је морски живот у БЦ супер-величина, већ ћете овде видети створења која нећете видети нигде другде. Играјте се са огромном пацифичком хоботницом или пријатељским морским лавом или фоком. Дођите лицем у лице са вучјим јегуљама, огромним сунђерима облака, огромним лепезама црвеног мора и меким коралима, хидроидима и анемонама сваке дугине боје. Будите спремни и за сусрете са великим врстама, као што су ајкула пелица, ајкула са шест шкрга, главна медуза лава, дугоносна клизаљка и орке.