Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

HMS Stubborn

МВ Царски орао, поринут 1945. године, је 45 м дугачак дубоки зарон на олупини крај обале Малте. Био је то некадашњи трајект између Малте и Гоза. Потопљена је 1999. године као вештачки гребен и атракција за рониоце у заштићеном морском подручју.

Сазнајте више

Siren’s

Одлично место за роњење за обуку и покушај роњења са лаким улазом и изласком. Мали гребен и равно пешчано дно са максималном дубином од 8-10 метара и статуом.

Сазнајте више

Ahrax Inland Sea

Ахрак је место за роњење са фасцинантним стеновитим кањоном са макс. дубине 21 метар. Врхунац унутрашњег мора Ахракс је приступ под водом до затворене пећине у дубини од 9 метара. Ово води до унутрашњег мора које одузима дах које рониоцу нуди фасцинантну игру светлости.

Сазнајте више

Tug 2, Sliema

Remorker je bio remorker koji je radio u Velikoj Luci Valete. Izbačen je u junu 2013. Prvobitno je potonula na pesku paralelno sa grebenom na razdaljini od oko 20 metara, ali ju je oluja pomerila u oktobru 2016. godine, a olupina se sada zakucala u greben, prvo se poklonila.

Сазнајте више

Bristol Beaufighter

Бристол Беауфигхтер је зарон на олупини авиона из Другог светског рата на Малти. Авион је био двомоторни тешки ловац са два седишта, дужине око 12,6 метара са распоном крила од 17,6 метара. 17. марта 1943. убрзо након полетања, овај Беауфигхтер је имао механичке проблеме, па је посада морала да испусти авион у мору.

Сазнајте више

Anchor Bay

Пећина Анцхор Баи, позната и као Пећина Шкорпиона, најбоље је место за роњење у заливу Анкор. Пећина се налази на јужној страни залива, око 150 м од улазно-излазне тачке на бетонском молу.

Сазнајте више

Ta Xbiex

Лако роњење са обале које је лако доступно са мноштвом улазних тачака. Дубина се креће од 5-20м. Идеално за курсеве и освежење. Углавном увек добро заштићен од јаких Н ветрова.

Сазнајте више

HMS Maori

HMS Maori je jedna od mnogih olupina iz Drugog svetskog rata oko malteških ostrva, ali za razliku od većine njih koji su duboki zaroni brodova, Maori je plitko ronjenje koje se može uraditi sa obale. Maori leži na peščanom dnu sa maksimalnom dubinom od 16 metara. Olupina je dužine oko 42 metra i prilično je polomljena.

Сазнајте више

Rozi

Рози је био тегљач који је радио у Великој луци Валете. Потопљен је 1992. године као подводна туристичка атракција за подморничке туре, а постао је и вештачки гребен за рониоце. Дугачак је око 35м и лежи усправно на пешчаном дну, са јарболом који почиње на 20м, а највећим делом олупине на 30-35м.

Сазнајте више

madonna

На пола пута дуж зида гребена налази се статуа Госпе, познате и као Мадона, у малој пећини на дубини од 18 метара. Статуу Мадоне је у ову пећину поставио локални ронилачки клуб Ампхибианс Дивинг Цлуб у новембру 1987. За 20. годишњицу 2007. ронилачки клуб је додао спомен плочу.

Сазнајте више