Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Heian Maru Wreck

Хеиан Мару је путнички теретни брод изграђен 1930. године и дугачак је 155 метара. Лежи на дубини од 10 - 35 метара. Она је највећи преостали брод у лагуни Трук, и има велике пролазе са пространим мостом и машинском просторијом.

Сазнајте више

Shinkoku Maru, Truk Lagoon

Схинкоку Мару је био 152 метра дугачак морнарички танкер изграђен 1940. године, који је потонуо 1944. током операције са градом. Потонула је усправно и почива на равној кобилици са дубином надградње између 12-40 метара.

Сазнајте више

San Francisco Maru, Truk Lagoon

Сан Францисцо Мару је био 117 метара дуг путнички теретни брод изграђен 1919. Потопљен је 1944. током операције Хаилстоне. Она лежи веома дубоко и лежи на равној кобилици између 42 и 64 метра. Ова олупина је напуњена ратним материјалом и једним од најфасцинантнијих техничких роњења на олупину у Трук лагуни.

Сазнајте више

Cocos East

Познат и као „Жути зид“, искусни рониоци могу открити супер чисте воде, пелагичне, док плутају дуж највећих зидина Гуама. За напредне и стручне рониоце и ради се само као дрифт из чамца када је море мирно.

Сазнајте више

Pati Point

Зарон уз могућност великих струја и умереног до узбурканог мора. Баракуда, ајкуле, велике пелагичне рибе, корали. Садржи велику пећину на 115'. Ово је узбудљиво роњење за веома искусне рониоце!

Сазнајте више

Cocos West - Guam

Популарно дрифт роњење, ово место је дом бројних корала од печурака, па чак и повременог малог уха. Дубоки корални бичеви се могу наћи, почевши од око 85' гребенске ајкуле, ражанке и корњаче се виде на већини роњења. Струје могу бити јаке - најбоље је то учинити у јутарњим сатима.

Сазнајте више

Bile Bay

Омиљено место за роњење на југу у близини Мериза. 10-60', велике пећине, чаура делфина је скоро увек у околини, и врло лако роњење за све. Савршено за роњење и вожњу кајаком. Затражите дозволу власника земљишта ако роните са обале. Најбоље је урадити као дрифт из чамца.

Сазнајте више

Toguan Bay

Slično Bile Beju, postoji izvestan broj malih pećina isečenih na plitki koralni greben. Dubine se kreću od blizu površine do 60' maksimuma. Jednostavan sajt za pristup sa obale, tačno na znak "Dobrodošli u Merizo". Pratite rečni kanal i krećite se ka jugu duž ivice grebena.

Сазнајте више

Umatac Zero (Wreck)

Јапански авион Зеро се распао током тајфуна 1997. Делови трупа, као и блок мотора и пропелер могу се наћи у малој гудури на око 50' Нице дрифт роњења чамцем, али овом месту се може приступити и са плаже. Увек питајте власнике земљишта за дозволу и никада не ходајте по коралима!

Сазнајте више

Fouha Bay

Северно од залива Уматац, налази се гребен који има нагиб од 40 до 90'. Остаци јапанске нуле из Другог светског рата (блок мотора са елисом), могу се наћи на нивоу 60. Веома лако роњење за све рониоце, али захтева дугу роњење ако се не обавља из чамца.

Сазнајте више