Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Лука Апра, 25-100'. Јапански Вал бомбардер седи у 85', положен уз страну косог гребена. Постоје и бројне барже у плиткој води које се могу истражити на истом роњењу. Потопљен током ослобођења Гуама, јул 1944

Сазнајте више

Изузетно чиста вода изван Стакленог валобрана. Површине горњих гребена почињу на 30' са јаким падовима. Доступан само чамцем, увек постоји могућност јаких струја. Фотографи воле овај сајт због широкоугаоних и макро слика.

Сазнајте више

American Tanker, wreck

Амерички танкер је велика бетонска баржа која је коришћена током Другог светског рата за транспорт горива из Сједињених Држава на Гуам. Била је то једна од пет баржи које су донете на Гуам, а остаци осталих могу се видети дуж лукобрана. Ово је одлично роњење чамцем за све нивое рониоца.

Сазнајте више

Сцуба Беацх има широк избор корала са неколико пешчаних равница које је чине идеалном за обуку ронилаца. Улазак може бити чамцем или преко степеништа уграђеног у вештачку обалу. Дубина се креће од дубине стајања до 30м+.

Сазнајте више

Kitsugawa Maru (Wreck)

Китс је јапански теретни брод потопљен у јулу 44' који се налази усправно на дну луке Апра у 140'. Велики прамчани топ је нетакнут. Палуба пловила је дубока 115', са јарболима који сежу до око 50' од површине. Морате имати напредни сертификат са дубоким искуством да бисте уживали у овом роњењу чамцем.

Сазнајте више

Плажа Апра (позната и као Оутхоусе Беацх) је популарно место за обуку за почетничке часове роњења. Ову локацију посећује велики избор риба. Такође је одличан ноћни роњење за рониоце свих нивоа.

Сазнајте више

Лука Апра, 35-140' Плато дуж лукобрана са много булдожера и друге грађевинске опреме коју су Сеабеес оставили када су завршили изградњу лукобрана. Мали лучки трансфер брод и велики булдожер почивају на дну падине 130.

Сазнајте више

на гребену Луминао се може видети велики избор гребена, као и пелагичне врсте у пролазу, као што су туна и баракуда. Видљивост је овде обично сасвим јасна - одлично роњење чамцем

Сазнајте више

Токаи Мару је потопила америчка подморница Снаппер преко торпеда 27. августа 1943. и сада се налази на дну луке Апра у 130' воде. Седећи поред Коромора (потопљеног на почетку Првог светског рата), ово је јединствено место олупине.

Сазнајте више

Олупина Првог светског рата, СМС Цорморан, лежи у 130 стопа воде на њеној десној страни, поред Токаи Маруа (који је потонуо 1943). Ово је веома јединствено место за роњење на олупине јер је то једино место за роњење на свету где можете ронити олупине из оба светска рата у једном роњењу.

Сазнајте више