Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Val Bomber (Wreck)

Лука Апра, 25-100'. Јапански Вал бомбардер седи у 85', положен уз страну косог гребена. Постоје и бројне барже у плиткој води које се могу истражити на истом роњењу. Потопљен током ослобођења Гуама, јул 1944

Сазнајте више

American Tanker (Wreck)

Амерички танкер је велика бетонска баржа која је коришћена током Другог светског рата за транспорт горива из Сједињених Држава на Гуам. Била је то једна од пет баржи које су донете на Гуам, а остаци осталих могу се видети дуж лукобрана. Ово је одлично роњење чамцем за све нивое рониоца.

Сазнајте више

Blue & White

Изузетно чиста вода изван Стакленог валобрана. Површине горњих гребена почињу на 30' са јаким падовима. Доступан само чамцем, увек постоји могућност јаких струја. Фотографи воле овај сајт због широкоугаоних и макро слика.

Сазнајте више

Harley Reef

Харлеи гребен је лепо и лако место за роњење за све рониоце! Сам Харлеи се налази у отприлике 15 стопа воде дуж зида лукобрана у луци Апра. Почевши од 15' са лепим нагнутим гребеном до 110', то је одлично место за роњење за све нивое. Погледајте Вал Бомбер и Гребен Барге - оба у близини.

Сазнајте више

Seabee Junkyard

Лука Апра, 35-140' Плато дуж лукобрана са много булдожера и друге грађевинске опреме коју су Сеабеес оставили када су завршили изградњу лукобрана. Мали лучки трансфер брод и велики булдожер почивају на дну падине 130.

Сазнајте више

Hidden Reef

Смештен близу улаза у луку Апра, ово је прелеп гребен који иначе не посећују рониоци и доступан је само чамцем. Велики избор нетакнутих корала са постепеним нагибом зида до 120 стопа/36м. Видљивост је обично 40-90 стопа/12-27м.

Сазнајте више

RMS Scotia (Wreck)

Некада најбржи трансатлантски путник на западу, РМС Сцотиа је био британски путнички брод. Управљао је Цунард Лине, био је то океански пароброд који је претворен у слој каблова са два завртња 1879. године.

Сазнајте више

Ron’s Reef

Обично се ради као дрифт роњење, почевши од Шкотске, или Прве плаже, а затим западно од луке. Доступан само чамцем, а рониоци морају бити веома свесни чамаца који пролазе изнад главе. Овде се налази бистра вода и велики избор рибе.

Сазнајте више

Scuba Beach

Сцуба Беацх има широк избор корала са неколико пешчаних равница које је чине идеалном за обуку ронилаца. Улазак може бити чамцем или преко степеништа уграђеног у вештачку обалу. Дубина се креће од дубине стајања до 30м+.

Сазнајте више

Kitsugawa Maru (Wreck)

Китс је јапански теретни брод потопљен у јулу 44' који се налази усправно на дну луке Апра у 140'. Велики прамчани топ је нетакнут. Палуба пловила је дубока 115', са јарболима који сежу до око 50' од површине. Морате имати напредни сертификат са дубоким искуством да бисте уживали у овом роњењу чамцем.

Сазнајте више