Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Tauchbasis Florian, Kulkwitzer See

Максимална дубина у јужном басену је 26 метара. Кулки, како рониоци од миља зову језеро, дугује своје формирање ископавању лигнита. Кулки је једно од најстаријих отворених рударских језера у области Лајпцига и далеко најатрактивније. Доступне су 2 платформе за вежбање за обуку роњења.

Сазнајте више

Landeinstieg, Cospudener See

Лак улазак са земљишта унутар означеног подручја (погодно за почетнике). Постоје 2 платформе за обуку (5м и 10м). Обавезна је регистрација и брифинг о школи роњења. Добићете водоотпорну оријентацијску карту.

Сазнајте више

Versunkener Wald, Cospudener See

Ово је захтевно место за роњење, доступно само чамцем. Треба савладати навигацију, савршену пловност и гађање плутачама. Требало би да вам буде удобно роњење у хладној води.

Сазнајте више

Schladitzer See

Поред роњења Сцхладитзер Сее, постоје многе активности на води, као и простор за ноћење, ресторан и клуб на плажи. Приступ месту за роњење је дозвољен само у ронилачком центру. Молимо вас да се пријавите унапред.

Сазнајте више

Hausriff Tauchbasis Geiseltalsee

Улаз на ову локацију је лако доступан преко плаже. Пријава и улаз на роњење могући су само преко ронилачког центра. Можете паркирати у њиховим просторијама. Имају столове за пресвлачење, лавабое, тоалете, постоље и гардеробу.

Сазнајте више

Tauchbasis Geiseltalsee - Laguna Beach

Место за роњење до које се може доћи само чамцем. Лако за роњење и нема струје. Мала шума са рибама у дрвећу. Видљивост је веома добра на +8 метара.

Сазнајте више

Tauchbasis Geiseltalsee- Marks Point

Место за роњење је за напредне или професионалне рониоце. До места роњења се долази чамцем. Неопходан је спуст у отвореној води. Видљивост је овде обично веома добра са 20 метара, што није неуобичајено.

Сазнајте више

Haselbacher See

Хаселбахер Сее је поплављени бивши отворени рудник лигнита. Налази се на државној граници Саксоније / Тирингије и користи се другачије. На територији Саске, водни суверенитет припада ДАВ - Саксонији као закупцу. Тириншки део се користи за водене спортове и туризам.

Сазнајте више

Tauchbasis Löbejün

Овај ронилачки сајт више није доступан. Путеве који воде до њега блокирала је земља од стране локалне рударске компаније и постављени су знакови који спречавају улазак.

Сазнајте више

Steinbruchsee Wildschütz

Језеро каменолома Вилдшуц је некадашњи каменолом у селу Вилдшуц, који се налази у округу Нордсацхсен савезне државе Саксоније. Језеро, које се налази у средини рударског подручја, најдубље је језеро у централној и северној Немачкој са дубином од око 74 метра.

Сазнајте више