Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Brioni (Wreck)

Добро очувана олупина, густо прекривена жутим сунђерима. Ова олупина терета и путника лежи у близини острва Равник и многи је сматрају најлепшом олупином са одличном видљивошћу.

Сазнајте више

B-17 (Wreck)

Лежи на пешчаном дну усмереном ка северу. Минимална дубина 65 метара, а максимална дубина 72 метра. Минимална или без струје са видљивошћу до 40 метара

Сазнајте више

Bili Bok

Смештено у близини Рукавца и доступно чамцем и аутомобилом, ронилачка локација се састоји од система од 6 пећина, које се разликују по облицима и величинама, али су све прекривене шареним сунђером и насељене разним ноћним животињама.

Сазнајте више

B-24 (Wreck)

Врхунац овог роњења је олупина бомбардера Б-24 који се срушио 1944. године и његов труп са крилима лежи на дубини од 40 м, док је реп доступан само техничким рониоцима, који лежи на дубини од 52 м на удаљености од око 100 м од трупа.

Сазнајте више

Greben

Острво око којег се могу вршити различити рони – од оних у природи укључујући посету пећини на дубини од 6 м, пливање између огромних стена или роњење уз вертикални зид до роњења преко олупине изнад преко 200 година старих топова.

Сазнајте више

Hellenistic Port

Хеленистичка лука састоји се од остатака древне луке испред хотела Исса. Подручје нагиба је прекривено жутим сунђерима. Улаз у воду се врши са бетонског кеја на месту где дубина воде не прелази 1,5 м.

Сазнајте више

Plocica

Na severozapadnom obodu Visa, nekoliko stotina metara južno od svetionika na poluostrvu Stončica, malo ostrvo – Trikova, uzdiže se nekoliko metara iznad mora. Na severnoj strani mesta nalazi se bova gde se ronilački čamac obično usidri.

Сазнајте више

Krava

Ово је мало острвце које се може препливати током једног роњења. Поред бројних риба, видећете и неколико античких амфора. Амфоре се налазе на дубини од 14 до 37 метара.

Сазнајте више

Host

Име Хост се односи на острво које се налази на улазу у залив Вис и потиче од британског официра Вилијама Хостеа, који је допринео поразу француске морнарице током битке. Као резултат удара о стене, на овом месту мора да је потопљено више од једног брода.

Сазнајте више

Ursus (Wreck)

Урсус лежи у пешчаном дну на дубини од 45-65 метара. Прелепа олупина прекривена љубичастим и жутим горгонијама. Олупина је дуга 35 метара са топом на прамцу

Сазнајте више