Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Bounty Wreck, Gili Tarawang

30 метара дуга потопљена платформа на југозападној страни Меноа, ово место је прекривено тврдим и меким коралима. Гребен је уточиште за многе врсте риба као што су шкорпиони, камене рибе и младунци шишмиша. Овде се често могу видети велике јате рибе бубњаре.

Сазнајте више

Gili Meno Harbour

Лука Гили Мено налази се на благој падини са коралима и морским животом који се простире на месту роњења. Морске корњаче, мурена и јата фузилера су међу неким од морских животиња које се могу видети дуж локације. Ова локација је погодна за почетнике рониоце.

Сазнајте више

Meno Slope

Смештен на западној обали Гили Мено, Мено Слопе нуди широку лепезу макро морског живота и кораљних бомби. Пешчана падина је место за роњење на више нивоа са дубинама од 5м до 30м.

Сазнајте више

Air Wall

Као што име говори, овај зид је један од највећих у области са потпуно вертикалним падом од 5-30 метара, који се протеже дуж дела источне стране Гил Аира.

Сазнајте више

Biorocks

Благи нагиб недалеко од источног краја Гили Травангана који је добио име по огромним зрацима који се овде могу видети. Добар роњење, ово је кућни гребен и била је недавна локација пројекта Био Роцк. Постављено је укупно 8 вештачких гребена који су привукли разне морске животиње.

Сазнајте више

Bio Rocks

Bio Roks je projekat koji pomaže ponovnom rastu oštećenih grebena. To su metalne strukture napravljene od čoveka koje imaju zdrave žive korale prikačene na njih, i mala električna struja koja se proteže kroz njih kako bi se ubrzala procedura pravljenja novog zdravog grebena.

Сазнајте више

Turtle Heaven

Врхунац североисточне стране Гили Мена дом је многих морских корњача око острва Гили. Ово место је падина која води до врха који се протеже од 9 до 30 метара са коралима који покривају све стране.

Сазнајте више

Mirko's Reef

На источном крају Меноа можете пронаћи ову дугачку морску хумку која се простире скоро целом дужином острва. Прелепо дубоко роњење, познато по прелепим коралима, где можете пронаћи много цоол ситних ствари попут стаклених шкампа и порцеланских ракова.

Сазнајте више

Meno Wall

Недалеко од западне стране Гили Меноа и дом за мноштво ракова, Мено Валл је одлично место за ноћно роњење. Зид се протеже од 5м до 16м, а други зид иде мало дубље.

Сазнајте више

Eagle corner

5 minuta brodom od Gili Travangan severno od Gili menoa. Ime mesta ronjenja dolazi od podvodne statue koja predstavlja orla

Сазнајте више