Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Shag Rock

Ова локација се налази одмах од главне плаже резервата. Сама стена је видљива током осеке, али не и током осеке. Дубина се креће између 3-5м (у зависности од плиме) са пешчаним стазама испуњеним шумама морских алги иза њих.

Сазнајте више

ABC Bay

Налази се на левој страни острва, означен белим словом Б на литици. Дубина 5-6м са пешчаним дном и зидом од морских алги. Преко зида и у саму увалу постаје врло плитко 2-3м

Сазнајте више

Waterfall Reef

Налази се на крајњој источној страни канала, грлећи се ближе копну. Дубина од 10м !!! Значајно кретање воде и струјања са источним условима као што су ветар и буј. Време плиме је важно за ово место за роњење - долазак до слабе плиме је најбољи за лакше враћање на обалу.

Сазнајте више

Goat Island

Гоат Исланд је морски резерват који се налази у близини рта Родни у заливу Хаураки. Резерват нуди низ морских пејзажа, од пешчаних равница до система стеновитих гребена.

Сазнајте више

Tabletop Reef

Столни гребен је прелепо место за роњење које има прилично низ карактеристика, а унутрашњи део система гребена има стрме бомије које се спуштају до пешчаног дна на око 10 метара. Док пратите гребен на северу, он се спљошти до врта морских алги и сунђера који на крају стиже до пешчане равнице на отприлике 20 метара.

Сазнајте више

Yellow Sponge Garden

Жути сунђер врт се налази тако што се креће у правцу од запада ка северозападу од обале резервата. Сунђери се прво примећују на око 8-9 м дубине. Високе стабљике алги које воде до локације су прашњаве и избочине ће пасти на сунђер са пешчаним деловима.

Сазнајте више

Alice A. Leigh /Rewa ShipWreck

Ovaj brodolom je laka plitka dubinska olupina sa glavnim telom dubokim 6 metara, smeštenim na delu NW-a ako je ostrvo Moturekareka, južno od ostrva Kawau. Struja nije problem, poluzaštitena u zalivu od jake struje. Olupina je vidljiva sa površine i pri niskoj i visokoj plimi.

Сазнајте више

Leigh Wharf

Леигх Вхарф је лепо место за плитко роњење, али као што је природа пристаништа, постоји много саобраћаја чамаца и прибора за пецање којих треба бити свестан и опрезан.

Сазнајте више

The MUC (Majestic Unicorn Cove)

МУЦ је невероватно касно поподне/рано увече. Увала се спушта од плићака до 20м+ на песку. Пазите на стрме степенице са паркинга!

Сазнајте више

The Outpost

Оутпост је одлично место за роњење са разним атракцијама. Протеже се од заштићеног залива до стрмих зидова који су испуњени животом. Најбоље је ронити са чамца, међутим, то је могуће урадити као роњење са обале са дугим пливањем на површини од Леигха.

Сазнајте више