Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Parcel do Coronel

Парцел дос Цоронеис многи рониоци сматрају најбољим местом за роњење у мору из унутрашњости Илха Грандеа. Са до 26 метара дубине и 200 метара дужине, Парцел дос Цоронеис представља сјајне школе и пуно морског живота.

Сазнајте више

Rio de Janeiro (Wreck)

Рио де Жанеиро је био пароброд који је потонуо 2. јуна 1853. као последица пожара дрвеног угља. Посада, после много труда, није могла да заобиђе ситуацију, па је капетан отпловио према Праиа Вермелха да искрца посаду и путнике.

Сазнајте више

Parcel da Laje Branca

Поред Лаје Бранца, на 3 минута пловидбе у правцу Илха Лонга, налази се парцела са водама које иду од 8 до 15 метара дубине. Пошто се ради о заштићеном подручју, могуће је да ће у данима узбурканог мора доћи до појаве коралних гребена.

Сазнајте више

Ilha Josefa

Острво Јосефа је ронилачка тачка која се налази у Ангра дос Реис, РЈ, и има дубину у распону од 0 до 8 метара. Рони се у Костаоу, а може се уочити велика количина сунђера, корала и разнобојних риба мале величине.

Сазнајте више

Ponta Grossa

Понта Гроса до Ситио Форте је популарно место за рониоце Иља Грандеа. Ова тачка је стјеновита обала, када обиђете врх улазите у увалу Ситио Форте.

Сазнајте више

Ponta do Alvo

Такође познат као Понта Гросса до Ситио Форте, јер је окренут према улазу Ситио Форте. Уроните у структуре старог мола. Око врха се налази истакнута тачка позната као Алво. Према речима мештана, ова конструкција је наутички радарски рефлектор.

Сазнајте више

Naufrágio Pinguino

Смештен у средини увале Ситио Форте, Пингуино је најбоље очувана олупина брода у региону Коста Верде. Дубоко је 18 метара, пружајући невероватно искуство рониоцима почетницима, који још увек не знају овај амблематични сценарио роњења. Продор није дозвољен.

Сазнајте више

Costão da Jaconema - Deck Pous Nautilus (Ilha Grd RJ)

Класично роњење на стеновитом приобаљу, са минималном дубином од 4 метра и максималном 15 метара. Ово роњење могу обављати почетници или напредни рониоци. Ноћно роњење је одлично у овом тренутку, са пуно морског живота.

Сазнајте више

Ponta do Bananal

Одлична опција за заштићена и плитка роњења, Бананал Цове је веома близу обале. Састоји се од класичне стеновите обале и одлично је место за роњење за почетнике.

Сазнајте више

Fenda Jorge Grego

Пукотина острва Хорхе Грего једно је од најпознатијих и најпожељнијих ронилачких места на мору изван Иља Грандеа. Процеп се састоји од отвора ширине скоро 4 метра и дубине 15 метара, који се налази у средини острва Грка Хорхе. Роњење се врши дрифт чамцем и за то је потребно искуство.

Сазнајте више