Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Izu Oceanic Park

Океански парк Изу је најпопуларније место за роњење у Хигаши-Изу. Објекти су добри и постоји базен. Лети је подручје препуно купача и обичних људи који користе базен.

Сазнајте више

Futo

Популарно место које представља источни Изу, близу ИОП-а. Постоје две главне тачке на плажи и пуно роњења чамцем. На плажи постоје рампе и рукохвати за лакши улазак/излазак. Услови на мору су често мирни и могу да уживају и почетници.

Сазнајте више

Hatsushima Island

То је једино насељено удаљено острво у префектури Шизуока, око 10 км од обале Атамија, до којег се може стићи за 30 минута трајектом. Након што пређете острво, можете ићи на роњење на плажи или роњење чамцем.

Сазнајте више

Nishikawana

Ово место се налази на врху Татејаме на полуострву Босо. Само роњење чамцем, са максималном дубином од 25м и просечном 15-16м, дно воде је мешавина стеновитих гребена, горота камења и пешчаног терена. Потребан је опрез јер проток понекад може бити брз.

Сазнајте више

Ito

Ито је релативно нова тачка која се налази у Татеиама, на полуострву Босо, у префектури Цхиба. Видећете ајкуле на мамацу и ражанке, као и велике шкарпине. Само роњење чамцем. На оба краја великог, уског корена налазе се плутаче, а у зависности од струје, риба ће ући из једне бове и подићи се из друге.

Сазнајте више

Hasama Ocean Park

Хасама Оцеан Парк се налази у унутрашњем заливу Татеиама на полуострву Босо. Постоји плажа, али роњење чамцем је главна активност. На тачки „Такане“, на око 5 минута од луке, налази се светилиште и велики торијуми у води.

Сазнајте више

Jogashima

Јогашима се налази на најјужнијој тачки полуострва Миура у префектури Канагава, на граници Токијског залива и залива Сагами. До њега се може доћи преласком моста. Пошто је прилично близу области Токија, веома је популаран за роњење на једнодневним излетима.

Сазнајте више

Atami

Ово је историјско место за роњење које представља Хигаши-Изу. Може се приступити из области Токија за око 2 сата, а могуће је и једнодневни излет, што га чини популарним местом, посебно међу Канто рониоцима.

Сазнајте више

Atami Wreck

Asahi 16, transportni brod sa šljunkom, počiva podeljen na pola pod vodom, što je zapažen brodolom u Japanu. Njegov veliki trup se neočekivano pojavljuje u peščanom okruženju, postajući napredno riblje stanište. U blizini pramca, viski privlači šarene ribe, dok užad za spuštanje na oba kraja nude jedinstvena iskustva u ronjenju u olupinama.

Сазнајте више

Fukuura

Смештен на западној страни полуострва Маназуру, то је популарна тачка која је прилично близу области Канто. Доступни су улаз на плажу и чамац. Плажа је дом колоније коралних анемона које су означене као споменик природе и окружене су многим живописним створењима, укључујући рибу кловн.

Сазнајте више