Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Pinnacles

Atlantis Greben je deo granitnog grebena zamka Stena zabranjene zone, tako da je morski život zaštićen dugi niz godina i cveta. Dve masivne vrhove koji obeležavaju to mesto i poznate kao Herkulesovi stubovi

Сазнајте више

SAS Goodhope, wreck

Struktura je nestabilna. Škorpija riba je primećena, Maks dubina je 36 metara dubine. Ova olupina je 2. južna olupina zaliva Smitsvinkel, glavna paluba je bila oko 25 m pre nego što je polako zurio u kolaps. Vidljivost je obično loša oko 20 m, ali se raščišćava po dolasku do palube brodoloma.

Сазнајте више

SS Oratava, wreck

Najviša tačka olupine je oko 23 m na vrhu š levaka. Plovilo ima asimetričnu nadgradnja, olupina je u nestabilnom stanju. Postoji dugačka podignuta četvrt palube, sa malom točkom. Prednji i gornji deo točkaša je nestao ostavljajući otvorenu nadgradnja.

Сазнајте више

SAS Transvaal (Wreck)

Олупина САС Трансваал лежи под углом на равном пешчаном дну. Прамац је према СИ. Олупина је углавном нетакнута, јарбол је пао на леву страну, конструкција трупа се урушава па се чувајте уласка! Најбоље је ронити зими, а лети је најгоре, струја је прилично јака.

Сазнајте више

Shark Alley

Ово место за роњење је доступно само чамцем и удаљено је око 8 км од обале. Просечна дубина у Алеји ајкула је 3 метра, а максимална дубина је 5 метара.

Сазнајте више

Millers Point

Миллерс Поинт је такође познат као Алеја ајкула због великог броја ајкула са седам шкрга које се могу наћи овде у шуми алги. Ова локација се налази у заштићеном морском подручју. Уверите се да сте добили дозволу за роњење и не правите ништа осим успомена и фотографија.

Сазнајте више

SAS Pietermaritzburg, wreck

Ronilačka lokacija SAS Pietermaritzburg je nedavna olupina u oblasti Miler's Point na obali Lažnog zaliva. Ovo je lako dostupna olupina u fer stanju, ali se naglo pogoršava. Olupina je od nekog istorijskog interesa, ali nije zaštićena zakonom. Ova lokacija spada u MPA.

Сазнајте више

Outer Photographers Reef

Ovo je samo jedan od mnogih manjih ofšor grebena u rasponu od 20 do 30 metara dubine koji se mogu naći duž obale Lažnog zaliva južno od kompleksa rimskih grebena, gde postoji umeren broj rasutih granitnih izliva raznih veličina, od kojih su mnogi praktično nepoznati.

Сазнајте више

A-frame

Уђите код стена са леве стране и пливајте према две стене врхунца према океану. Мања стена са леве стране има пролаз са три улазне тачке. Десно је већа стена са много тога за видети дуж зида стене. Ово роњење је више за напредне рониоце.

Сазнајте више

Froggy Pond

Овај мали залив се на званичним мапама и картама тог подручја заправо зове „жабљи рибњак“. Упркос називу, ово је морско роњење, а жаба неће бити! Место за роњење на обали погодно за вежбе јер је заштићено и има равно пешчано дно.

Сазнајте више