Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Canyon, Dahab

Кањон се налази 1,5 км од Плаве рупе. Још једно географско чудо, то је дубока пукотина у гребену до које стижете након што уђете у плитку лагуну и пливате дуж платоа коралног врта.

Сазнајте више

Tropitel Dahab Oasis house reef

Služi kao i jedno i drugo, ronjenje na svoju ruku i zanosno ronjenje sa susednog mesta Kanjon, budite spremni da vidite jedno od najraznovrsnijih ronilačkih mesta u Dahabu.

Сазнајте више

Ricks Reef

Rikov greben se nalazi 250 metara severno od mesta ronjenja u Kanjonu, što ga čini savršenim da se sprovodi kao drift ronjenje koje omogućava roniocima da stignu do lagune kanjona. Pošto je jedan od manje posećenih ronjenja u Dahabu, greben je u veoma dobrom stanju.

Сазнајте више

Abu Talha

15 минута вожње северно. Плитко нагнут корални врт са врховима, који, када се зарони на север, прелази у пешчану падину са стоним коралима. У плитком подручју посебно је лепо због масивних тврдих коралних блокова. Улаз преко врха гребена, стога се може ронити само при плими и малом ветру.

Сазнајте више

Abu Helal

3 min vožnje južno od kanjona ronilačkog mesta koje se nalazi na oko 20 min od Dive Centra. Pristupačan samo tokom veće plime i mirnih površinskih uslova.

Сазнајте више

Tiger house

Налази се јужно од Плаве рупе са лепом коралном баштом и плитким коралним гребеном. Лепо плитко подручје. Улаз је изнад гребена, тако да се ово место за роњење може ронити само када је мало ветра и плима. Популарно међу Тец рониоцима због дубоког кањона.

Сазнајте више

Blue Hole, Dahab

Смештен 12 км северно од Дахаба, познато место за роњење Плава рупа је велика подморска вртача, пречника 150 метара и дубине 110 метара. Роњење може почети или завршити у плавој рупи јер можете ући у воду северно од понора у Еллс Беллс-у и зарон на више нивоа да завршите у плавој рупи.

Сазнајте више

The Bells

Смештен на око 35 минута вожње северно од Дахаба, Беллс је почетна тачка роњења према Плавој рупи. Изазован улаз за долазак до одводног зида који досеже 100-110 метара. Завршите роњење уласком у Плаву рупу са спољашњег зида.

Сазнајте више

Eel Garden

У Дахабу директно, цца. 7мин приступ. Улаз преко широког крова гребена, стога само са мало/без ветра и плиме. Широко пешчано поље са безброј баштенских јегуља. Плитак повратак (7-3м) на прелепом гребену јарких боја. Делимична противструја на повратку.

Сазнајте више

The Lighthouse

Место за роњење Лигхтхоусе удаљено је око 3,5 км у заливу Дахаб и погодно је за рониоце свих нивоа. Гребен почиње северно од улаза са пешчаном падином и води вас до великих коралних стубова и смелих, као и љупког коралног зида на повратку.

Сазнајте више