Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Tatawa Besar

Татава Бесар се понекад класификује као место за роњење у дрифту, али нуди лако спуштање у плитким водама. Струја може бити блага до умерена. Место за роњење нуди шарени гребен са одличним животом и много корала. Максимална дубина је 30 метара.

Сазнајте више

Siaba Kecil

Сиаба Кецил се налази у централном делу Националног парка Комодо. Топографија се састоји од препуста и коралног врта. Ово је место за роњење напредног нивоа јер су тренутни услови умерени до јаки. Врхунац овог ронилачког места су меки и тврди корали. Максимална дубина је 30 метара.

Сазнајте више

Siaba Besar

Сиаба Бесар се такође назива градом корњача и налази се у централном делу Националног парка Комодо. То је генерално погодно за почетнике место за роњење са коралним подводним планинама, гребеном и пешчаним дном.

Сазнајте више

Mawan

У Мавану („прелепо“ на локалном језику) постоје станице за чишћење манта. Ова локација се налази у централном делу Националног парка Комодо. Топографија се састоји од беле пешчане падине са коралним вртом и гребеном. Ово је локација за роњење прилагођена почетницима. Максимална дубина је 30 м.

Сазнајте више

Batu Bolong

Једно од ронилачких локација светске класе. Погодно за напредне и/или искусне рониоце, због јаких струја Бату Болонг нуди огромна јата риба, много пелагичних риба и различите врсте ајкула у дубини.

Сазнајте више

Police Corner

Полицијски кутак се налази у централном делу Националног парка Комодо. Топографија овде укључује огромне превисе. Ово је напредно место за роњење са средњом до јаком струјом. Издвајамо прелепе меке и тврде корале. Максимална дубина је 30 м.

Сазнајте више

Manta Point / Makassar Reef

Гребен Макассар, познат и као Манта Поинт, налази се у централном делу Националног парка Комодо. Има дно од рушевина и представља место за роњење погодно за почетнике. Максимална дубина је 18 м. Ова локација се сматра дрифт роњењем.

Сазнајте више

Manta Point

Каранг Макассар, или Манта Поинт како је познатије, највеће је ронилачко место у Националном парку Комодо, дугачко око 3 км и широко 400-500 метара. То је плитко ронилачко место са прелепим коралним гребеном на југу, динама на северу и шљунковитим коралним дном између, разбацаним станицама за чишћење манта.

Сазнајте више

Sebayur Kecil

Себајур се налази у централном делу Националног парка Комодо. Топографија је нагнуто, песковито дно. Место за роњење прилагођено почетницима јер је тренутно стање лако. Најважније локације за роњење су меки и тврди корали и баштенске јегуље. Максимална дубина је 30 метара.

Сазнајте више

Mini Wall

Мини зид се налази у централном делу Националног парка Комодо. Топографију чини зид прекривен кораљима. Ово је локација за роњење прилагођена почетницима. Најважније на овој локацији укључују корале и макро створења. Максимална дубина је 30 м.

Сазнајте више