Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Golden Passage

Златни пролаз се налази у северном делу Националног парка Комодо. То је нагнута локација са максималном дубином од 25 метара. Погодно место за искусне рониоце јер су тренутни услови генерално јаки.

Сазнајте више

The Cauldron

Котао, познат и као Схотгун, једно је од најпопуларнијих места за роњење у Комоду и налази се на северном крају парка. Познат по својим струјама које пуцају, овај зарон вас убацује (као из пушке) у Цхина Схоп, прелепу заштићену коралну башту. Тхе Цаулдрон је одличан зарон за оне који траже узбуђење!

Сазнајте више

Crystal Rock

Кристална стена је прелепа морска планина која се налази у северном делу Националног парка Комодо. Његов врх је изложен у време осеке. Прекривен углавном меким коралима, Кристална стена је дом широког спектра морског живота. Струје могу бити изазовне на овом месту за роњење, али видљивост је обично одлична на око 20 метара.

Сазнајте више

Castle Rock

Цастле Роцк је врхунац пун акције који се налази на северу Националног парка Комодо. Врх се налази у отвореној воденој површини, а врх налик замку је потопљен неколико метара испод површине воде. Скочићете у плаветнило и брзо се спустити да бисте заузели позицију унутар сплит-а.

Сазнајте више

Lighthouse

Светионик се налази у северном делу Националног парка Комодо. Ово није место за роњење напредног нивоа, струја је обично јака. Најважнији детаљи роњења укључују јата риба и ајкула. Максимална дубина је 40 м.

Сазнајте више

Manta Point / Makassar Reef

Гребен Макассар, познат и као Манта Поинт, налази се у централном делу Националног парка Комодо. Има дно од рушевина и представља место за роњење погодно за почетнике. Максимална дубина је 18 м. Ова локација се сматра дрифт роњењем.

Сазнајте више

Batu Bolong

Једно од ронилачких локација светске класе. Погодно за напредне и/или искусне рониоце, због јаких струја Бату Болонг нуди огромна јата риба, много пелагичних риба и различите врсте ајкула у дубини.

Сазнајте више

Tatawa Besar

Татава Бесар се понекад класификује као место за роњење у дрифту, али нуди лако спуштање у плитким водама. Струја може бити блага до умерена. Место за роњење нуди шарени гребен са одличним животом и много корала. Максимална дубина је 30 метара.

Сазнајте више

Manta Point

Каранг Макассар, или Манта Поинт како је познатије, највеће је ронилачко место у Националном парку Комодо, дугачко око 3 км и широко 400-500 метара. То је плитко ронилачко место са прелепим коралним гребеном на југу, динама на северу и шљунковитим коралним дном између, разбацаним станицама за чишћење манта.

Сазнајте више

Tatawa Kecil

Татава Кецил се налази у центру Националног парка Комодо. Врхунац овог ронилачког места је корални врт меких и тврдих корала. Максимална дубина нас 30 метара. Ова локација је погодна за искусне рониоце јер тренутни услови могу бити јаки.

Сазнајте више