Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Ово ронилачко место је некадашњи каменолом гранита, који је затворен 1970. године, а стенска платформа одмах иза улаза је на дубини од 5 м и идеална је за ронилачке вежбе за почетнике. Олупина, некадашњи трајект на Елби „Мухлберг“, налази се на 20 метара.

Сазнајте више

Tauchbasis Sparmann

Tauchbasis Sparmann je neukusni kamenolom u gradu Kamenz. Na oko sedamdeset metara, sadašnje jezero je drugo najdublje telo vode u Saksoniji i jedno od najdubljih u Nemačkoj. Bazna zgrada, kompresoretska soba, spoljni i unutar ronilačkih stolova, sve što ronilačko srce želi.

Сазнајте више

Главна зграда каменолома има тоалет, туш, свлачионице и хотел у близини. Могуће је поставити шатор за камповање. Стрм силазак низ металне степенице води до воде са једним улазом и једним излазом. На степеницама је могуће спустити се до 5м на бови бр. 1.

Сазнајте више

Dresden - Kiesgrube Leuben (Nordgrube)

У језеру мреже од шкољки, остаци грађевинске приколице, моторни чамац, мотоцикл и још много тога. Доступно преко Пирнаер Ландстрассе, Леубенер Страßе и Ам Фуцхсбау 1 у 01279 Дрездену. Питања о коришћењу и улазницама преко Тауцхтрефф Дресден, тел. (0351) 3109110.

Сазнајте више

Steinbruch Riesenstein

Језеро каменолома Ризенштајн у Мајсену са ронилачким центром. Са максималном дубином воде од 18 метара, језеро каменолома је савршена вода за роњење за све рониоце. Водена површина је идилично смештена усред Мајсена. Под водом можете очекивати видљивост између 4 и 15 метара током целе године.

Сазнајте више

Геопарк 1 БАБИНА Подручје код Лекнице налази се у шуми поред стазе и припада УНЕСЦО баштини. Недавно је направљен паркинг и уређен приступни пут од излаза и бензинске пумпе на путу ДК12 до немачке границе.

Сазнајте више

Jezero u zaostavcima posle iskopavanja smeđeg uglja, koje se spontano napunilo sedamdesetih godina prošlog veka. U vodi ima mnogo atrakcija koje je napravio čovek, kao što su kajson, saobraćajna nesreća, statue i istovremeno platforma za obuku.

Сазнајте више

Каменолом у Вилдшуцу има лепу плитку зону за рекреативне рониоце, много рибе. Дубока пумпа на око 70м дубине само за техничке рониоце. Поред многих вештачки потопљених атракција, још увек се може видети много тога из активног времена каменолома.

Сазнајте више

Steinbruchsee Wildschütz

Језеро каменолома Вилдшуц је некадашњи каменолом у селу Вилдшуц, који се налази у округу Нордсацхсен савезне државе Саксоније. Језеро, које се налази у средини рударског подручја, најдубље је језеро у централној и северној Немачкој са дубином од око 74 метра.

Сазнајте више

Гризице - насеље у Пољској које се налази у покрајини Лубуские, округ Заган, општина Заган. Гризице је место за рекреацију. Посебно за становнике Загана, Зар. Постоји неколико водених подручја у којима туристи и риболовци често проводе лето.

Сазнајте више