Роњење у Западном Кејпу

Западни Кејп је једна од девет јужноафричких провинција и налази се на југозападној обали земље. То је четврта по величини провинција у Јужној Африци са 129.449 квадратних километара (49.981 квадратних миља), али са преко 6,5 милиона људи, трећа је по броју становника. Од ових више од шест милиона људи, њих око 4 милиона живи у области метроа највећег града покрајине, Кејптауна. Овај регион има обалу која се протеже и у Атлантски океан и у Индијски океан, стварајући два карактеристична искуства роњења, од Рта добре наде на атлантској страни до залива Фалсе у Индијском океану. Очекујте тешке струје и невероватне сусрете са ајкулама, као и дивне олупине које пружају вештачке гребене у заливу Фалсе. Ако се осећате заиста храбро, постоји чак шанса да учествујете у роњењу у кавезу са великим белим ајкулама, што свакако није за оне слабог срца. Без обзира да ли више волите стене и гребене можда пешчаног морског дна или шуме морских алги, све ћете то пронаћи овде, са неким прелепим заштићеним подручјима за истраживање. Роњење током целе године, иако су температуре хладније у зимским месецима од јуна до августа.

Истакнута места за одлазак у Западни Кејп

Langebaan

Лангебаан нуди широк спектар роњења са обале и чамца.

Сазнајте више

Kejptaun

У Кејптауну постоје олупине у свим различитим условима воде и на различитим дубинама, тако да постоје олупине за рониоце свих нивоа које могу да истраже.

Сазнајте више

Simonstaun

Симон'с Товн нуди много бродолома за истраживање у овом Фалсе Баи-у који је био главна лука за бродове дуги низ година.

Сазнајте више

Zaliv Gordons

Гордон'с Баи је дом многих ронилачких клубова, школа и центара, тако да је идеална локација за почетак роњења у Јужној Африци.

Сазнајте више

Водени живот у Западном Кејпу

Регион Западног Кејпа има свој део нормалног морског живота који можете пронаћи на многим местима у Атлантику и Индијском океану. Постоје све врсте шарених гребенских риба, већих, дубоководних риба, ракова, бескичмењака и још много тога. Ту су и фоке за роњење у региону, па чак и пингвини. Међутим, овде је највећа тема, као што ће бити уобичајена тема широм Јужне Африке, ајкуле. Велике ајкуле. Ово подручје је дом толико ајкула, роњење да бисте их видели је веома популарно. Конкретно, Западни Кејп је познат по врстама као што су ајкула пиџама, стидљива ајкула и ретка крава ајкула са 7 шкрга.

Ронилачка места у Западном Кејпу