Роњење у Гуаму

Гуам се сматра важним стратешким војним упориштем за Сједињене Америчке Државе са бурном прошлошћу. Прво, ову земљу су колонизовали Шпанци 1668. године, и убрзо је постала критична тачка за пуњење горивом за шпанске бродове који су прелазили Пацифик. Године 1898, након шпанско-америчког рата, Шпанија је изгубила контролу над Гуамом од Сједињених Држава. Након тога, имао је трогодишњу окупацију од стране Јапана током Другог светског рата. Сада је Гуам важна острвска територија САД. За сву своју прошлост, Гуам је дом разнолике популације особља америчке морнарице, домородачког чамора и људи јапанског, кинеског и других пацифичких острва.

Гуам седи као зелени драгуљ усред западног Пацифика. Ова земља је америчка острвска територија, позната по прелепим, егзотичним плажама и кристално чистом мору. Рониоци ће бити задивљени бројним могућим ронилачким авантурама које могу пронаћи на овом месту. Ронећи на Гуаму, можете истражити чувене зидове са стрмим падинама, прелепе плитке нетакнуте коралне гребене, па чак и дубоко плаве пећине. Гуам није познат само по бројним ронилачким местима и богатом морском животу, већ и по роњењу на олупине из Првог и Другог светског рата. Где још у свету можете истовремено ронити олупине бродова из оба светска рата? Како кажу стручни рониоци, само на Гуаму!

Истакнути центри за обуку

Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Истакнута места на Гуаму

Ронилачке локације у Гуаму

Информације о путовању за Гуам

Тип прикључка за напајање

 

A, B

Валута

 

USD

Jezik

 

en

Електрична енергија

 

110 V / 60 Hz

Временска зона

 

UTC+10:00

Откријте чуда дубине уз ССИ блог

Уроните у SSI блог, откључавајући чуда скривена испод таласа. Придружите нам се на узбудљивом путовању истраживања и образовања док урањамо у најновије увиде, узбудљиве ронилачке авантуре и посвећене напоре очувања који осветљавају изузетну лепоту подводног света. Спремни да направите прскање? Уронимо заједно!