Роњење на Кипру

Кипар је треће по величини острво на Медитерану и налази се на његовом источном крају, окружено Турском, Сиријом, Либаном, Израелом и Египтом. Службени језици су грчки и турски. Датира из времена неолита и средиште многих сукоба током векова, историја овде обилује. На скоро 2000 м, највиша тачка је планина Олимп, а са Медитераном који кружи читавим острвом, водени спортови обилују.

Кипар (или Република Кипар) је мала острвска држава окружена чистим, топлим Средоземним морем. Роњење на Кипру је познато по невероватној подводној топографији и бројним историјским амфорама (древним транспортним вазама). Морски живот на Кипру увелико варира у облику и величини од гологранаца јарких боја до великих, грациозних морских корњача. Најпознатије ронилачко место на Кипру је олупина МС Зенобиа, која је потонула 1980. Она нуди напредним и техничким рониоцима потпуно натоварену и нетакнуту олупину за истраживање. Већина роњења на Кипру је са обале, што искуство чини опуштајућим и лаким. Температура воде достиже максимум од 30°Ц, а видљивост може достићи 30+ метара. Најбоље време за роњење на Кипру је између априла и октобра.

Истакнути центри за обуку

Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Истакнута места на Кипру

Ронилачке локације на Кипру

Путне информације за Кипар

Тип прикључка за напајање

 

G

Аеродроми

 

LCA

Валута

 

EUR

Jezik

 

el, tr

Електрична енергија

 

230 V / 50 Hz

Временска зона

 

UTC+02:00

Мрежни провајдер

 

Vodafone/CyTa

Откријте чуда дубине уз ССИ блог

Уроните у SSI блог, откључавајући чуда скривена испод таласа. Придружите нам се на узбудљивом путовању истраживања и образовања док урањамо у најновије увиде, узбудљиве ронилачке авантуре и посвећене напоре очувања који осветљавају изузетну лепоту подводног света. Спремни да направите прскање? Уронимо заједно!