Роњење у Хрватској

Приморска Хрватска има медитеранску климу са просечном температуром од 24 до 26Ц (75 до 78Ф) током лета и 5 до 15Ц (41 до 59Ф) током зиме. Видљивост је у просеку око 10 до 15 м (33 до 50 стопа), а неке локације нуде још бољу видљивост. Овдје можете пронаћи посљедњи примјерак средоземне медвједице дуж хрватске обале, а ако посјетите острво Бишево наћи ћете само 13 становника.

Историјски богата држава југоисточне Европе, која граничи са Јадранским морем, Хрватску називају „земљом хиљаду острва“. Окружен Словенијом и Мађарском, Србијом, Босном и Херцеговином и Црном Гором, дели поморску границу са Италијом и има богатство ронилачких локација које нуде ненадмашне изборе и разноликост. Без обзира да ли желите кристално чисту воду и невероватан морски живот или драматичну стеновиту топографију, сигурно ћете је пронаћи док истражујете више од 1.000 острва и острвца, од којих је 48 насељено. Као што се надате између острва, највећа острва су Црес и Крк, док чак и копно има сјајна места за роњење.

Истакнути центри за обуку

Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Истакнута места у Хрватској

Сјевер Хрватске је познат као једна од најљепших увала на Јадрану, а роњење је могуће током цијеле године.

Сазнајте више

Сјеверна далматинска обала, узак појас источне обале Јадранског мора, нуди неке од најзанимљивијих роњења у Хрватској.

Сазнајте више

јужна Далмација је насељенија и нуди мноштво одличних ронилачких локација за организовање заиста дивне ронилачке авантуре.

Сазнајте више

Ронилачке локације у Хрватској

Путне информације за Хрватску

Тип прикључка за напајање

 

C

Валута

 

HRK

Jezik

 

hr

Електрична енергија

 

230 V / 50 Hz

Временска зона

 

UTC+01:00

Мрежни провајдер

 

Tele2