Ronjenje na poluostrvu Koromandel

Poluostrvo Koromandel nalazi se u pravcu sever-jug duž istočne obale severnog ostrva Novog Zelanda. Sa 85 kilometara obale okružene Zalivom Izobi, Zalivom Hauraki i Petom Temzom, nema nestašice ronjenja na poluostrvu Koromandel. Posebno, istočna obala poluostrva je ronilačka i brodska meka sa desetinama ostrva koja se mogu pohvaliti netaknutim plažama i kristalno čistom vodom.
Ostrva poput Merkura i Aldermana održavaju impresivnu količinu morskog života, dok ostaju relativno pristupačna. Zaliv Hauraki okružuje poluostrvo, a opušteni gradi razbežali su obalu, nudeći izuzetan pogled i iznad i ispod vode.

Uslovi ronjenja ovde su slični rezervatu marinaca Jadnih vitezova, sa vodom od 15C stepeni zimi (Aug) i 23C leti (Feb). U ovoj oblasti možete pronaći mnoge novozelandske ronilačke centre, sa čarterima koji odlaze iz Tairue i Vitijange. Do Vitijange se lako stiže iz Oklanda putem 2,5 sata vožnje.

Neki od najboljih ronjenja na Novom Zelandu nalaze se na samoj obali u blizini Aldermena i Merkjuri ostrva. Podvodna topografija i morska životna raznolikost oduševiće čak i najisezoniranije ronioce. Dnevni izleti na ova ostrva su veoma popularni, zato rezervišite unapred!

Ronilačke lokacije koje treba posetiti na poluostrvu Koromandel

Откријте чуда дубине уз ССИ блог

Уроните у SSI блог, откључавајући чуда скривена испод таласа. Придружите нам се на узбудљивом путовању истраживања и образовања док урањамо у најновије увиде, узбудљиве ронилачке авантуре и посвећене напоре очувања који осветљавају изузетну лепоту подводног света. Спремни да направите прскање? Уронимо заједно!