Роњење у Белизеу

Не дозволите да вас величина ове мале земље завара; Белизе нуди све врсте авантура. Окружен је са преко 400 острва и кључевима за истраживање, као и шареним коралним гребенима. Очекују вас километри белих пешчаних плажа и џунгле са рушевинама Маја. Белизе је пун пријатељских домородаца и исељеника, јер је идеалан тропски рај да заборавите своје бриге и опустите се.

Белизе има други највећи корални гребен на свету, са више од 300 километара коралног гребена. Ова земља има неке од најбољих места за роњење на свету. Белизе је окружен кристално чистим плавим водама које су испуњене шареним гребенима и широким избором риба и морског живота. Најпознатије место за роњење у Белизеу је Плава рупа, а затим следе Стинграи Аллеи и Хол Цхан Марине Ресерве. Зароните међу разним врстама риба које иду од најмањег гребена до највеће китове ајкуле. На овом месту температура воде остаје топла током целе године. Сваки ниво рониоца ће пронаћи савршено место за роњење за истраживање. Белизе је мање туриста и гужве од других места, што га чини идеалном дестинацијом за роњење.

Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Истакнута места у Белизеу

Ambergris Caye

Најважнији регион за роњење у Белизеу је Амбергрис Цаие где се налази светски позната плава рупа.

Сазнајте више

Outter Atolls/Islands

Роњење на спољним атолима омогућиће вам да видите мноштво јединствених врста попут белопегаве крастаче, која је ендемична за Белизе, орлових ража или делфина.

Сазнајте више

Ронилачке локације у Белизеу

Путне информације за Белизе

Тип прикључка за напајање

 

A, B, G

Аеродроми

 

BZE

Валута

 

BZD

Jezik

 

en

Електрична енергија

 

110 V / 22 / 60 Hz

Временска зона

 

UTC-06:00

Мрежни провајдер

 

DigiCell

Откријте чуда дубине уз ССИ блог

Уроните у SSI блог, откључавајући чуда скривена испод таласа. Придружите нам се на узбудљивом путовању истраживања и образовања док урањамо у најновије увиде, узбудљиве ронилачке авантуре и посвећене напоре очувања који осветљавају изузетну лепоту подводног света. Спремни да направите прскање? Уронимо заједно!