Роњење у Доњој Калифорнији

Препуна невероватних могућности роњења, Доња Калифорнија је дугачко полуострво на западу Мексика. Доња Калифорнија нуди једну од најузбудљивијих подводних авантура: роњење у кавезу са великим белим ајкулама на светски познатом острву Гвадалупе. Ове јединствене авантуре се брзо попуњавају од августа до октобра, па се побрините да резервишете унапред. Осећајте се запрепашћеним обиљем великих пелагика на острвима Сокоро, месту светске баштине УНЕСКО-а до које се може доћи само даском. Препоручујемо вам да посетите од новембра до маја, који су најбољи месеци за роњење у Мексику. Доња Калифорнија има нешто да понуди за свакога. Ако сте мање напредан ронилац и тражите искуство које је једнако јединствено, можете се потопити у кристалне воде и дивити се богатој дивљини Кортезовог мора, познатог и као Калифорнијски залив, на источној страни . Видљивост је велика и вода је топла већину године. Доња Калифорнија има два велика града која су савршена за роњење због широког спектра морског живота који ћете наћи: Кабо Сан Лукас и Ла Паз. Уочите ража, фасцинантне коралне гребене, морске лавове и мноштво разнобојних врста риба у Доњој Калифорнији.

Истакнута места у Доњој Калифорнији

Ostrvo Gvadalupe

Авантуристи из целог света сваке године одлазе на острво Гвадалупе само због узбудљивог искуства пливања са великим белим ајкулама.

Сазнајте више

Sokoro ostrva

Очекујте дубоку плаву воду и јаке струје, као и обиље морског живота око острва Сокоро.

Сазнајте више

Водени живот у Баја Калифорнији

Приближите се што је више могуће великој белој ајкули док роните у кавезу на острву Гуадалупе. Бистра, плава вода такође ће вам омогућити да се дивите крзненим фокама, морским лавовима и великој туни. На острвима Сокоро ћете уочити пелагичне врсте као што су грбави китови, ајкуле чекићари, пријатељске манте, делфини, свиленкасте ајкуле и многе врсте великих риба. Зароните у топлим водама Кортезовог мора, које је Жак Кусто назвао „светским акваријумом“, које вам нуде широк избор подводног живота. Такође можете очекивати да видите велике врсте као што су ајкуле китове, делфини, морски лавови, китови и чекићари, као и стотине шарених врста гребена.

Ронилачке локације у Доњој Калифорнији