Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Coral Forest

Корална шума је једно од места за роњење у Рас Абу Галуму, око 16 км северно од Дахаба. Улаз је кроз малу лагуну која води у прелепу коралну башту, која се спушта са око 16м. За роњење доступно само камилама. Возите се на камили око 1 сат и 15 минута од Плаве рупе.

Сазнајте више

Смештен на око 35 минута вожње северно од Дахаба, Беллс је почетна тачка роњења према Плавој рупи. Изазован улаз за долазак до одводног зида који досеже 100-110 метара. Завршите роњење уласком у Плаву рупу са спољашњег зида.

Сазнајте више

Смештен 12 км северно од Дахаба, познато место за роњење Плава рупа је велика подморска вртача, пречника 150 метара и дубине 110 метара. Роњење може почети или завршити у плавој рупи јер можете ући у воду северно од понора у Еллс Беллс-у и зарон на више нивоа да завршите у плавој рупи.

Сазнајте више

Налази се јужно од Плаве рупе са лепом коралном баштом и плитким коралним гребеном. Лепо плитко подручје. Улаз је изнад гребена, тако да се ово место за роњење може ронити само када је мало ветра и плима. Популарно међу Тец рониоцима због дубоког кањона.

Сазнајте више

Кањон се налази 1,5 км од Плаве рупе. Још једно географско чудо, то је дубока пукотина у гребену до које стижете након што уђете у плитку лагуну и пливате дуж платоа коралног врта.

Сазнајте више

Око 20 минута вожње северно од Свисс Инн Ресорта. Исти улаз као у кањон кроз плитку лагуну. Правац роњења југ. Плитка корална башта која се стрмо спушта до 40 м са 14 м дубине. Вратите се плитко на 10-5м преко корала и песка. Савршено место за роњење за децу!

Сазнајте више

Abu Talha

15 минута вожње северно. Плитко нагнут корални врт са врховима, који, када се зарони на север, прелази у пешчану падину са стоним коралима. У плитком подручју посебно је лепо због масивних тврдих коралних блокова. Улаз преко врха гребена, стога се може ронити само при плими и малом ветру.

Сазнајте више

Abu Helal

3 min vožnje južno od kanjona ronilačkog mesta koje se nalazi na oko 20 min od Dive Centra. Pristupačan samo tokom veće plime i mirnih površinskih uslova.

Сазнајте више

У Дахабу директно, цца. 7мин приступ. Улаз преко широког крова гребена, стога само са мало/без ветра и плиме. Широко пешчано поље са безброј баштенских јегуља. Плитак повратак (7-3м) на прелепом гребену јарких боја. Делимична противструја на повратку.

Сазнајте више

Место за роњење Лигхтхоусе удаљено је око 3,5 км у заливу Дахаб и погодно је за рониоце свих нивоа. Гребен почиње северно од улаза са пешчаном падином и води вас до великих коралних стубова и смелих, као и љупког коралног зида на повратку.

Сазнајте више