Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Donald Duck Bay

Лако место за роњење на острву 8. Можете заронити у залив или изаћи из њега кроз канал. Можете ронити само са малом струјом, иначе можете ронити само на један начин као дрифт роњење. У плитком подручју је веома каменито, а затим у дубљим дубинама постаје песковито.

Сазнајте више

Similan Islands

Similanska ostrva mogu se pohvaliti živahnim koralnim grebenima, prepunim raznovrsnog morskog života, uključujući šarene ribe, veličanstvene zrake i radoznale morske kornjače. Sa kristalno čistim vodama i odličnom vidljivošću, to je raj za ronioce koji traže zadivljujuće podvodne predele i nezaboravne susrete sa morskim cr

Сазнајте више

Christmas Point

Божићна тачка се налази на западном углу острва 9 на Симиланским острвима. Добио је име по корену бодљике (енглески назив: Цхристмас трее црв) који расте у гроздовима. Сложене формације стена које су еродирале плимне струје стварају канале и пролазе који пружају динамичан терен. Будите опрезни у дубоком подручју уз стене, јер је плима у неким условима брза.

Сазнајте више

North Point

Као што име говори, Норт Поинт је најсеверније место за роњење на Симиланским острвима, које се налази на северној страни острва 9. Терен је разнолик, са масивним преклопима гранита који формирају велике зидове, канале и пролазе.

Сазнајте више

Breakfast Bend

Бреакфаст Бенд је веома издужени гребен. Благо је нагнут са максималном дубином од 35м. Горњи део је пун тврдих корала, затим од 16/18м више песка са изолованим коралним блоковима који су лепо прекривени стакленим рибицама.

Сазнајте више

Three Trees

Ова тачка се налази североисточно од 9. острва на Симиланским острвима. Име је добио по три велика стабла која се користе за обележавање улаза, од плитке дубине од око 5 метара до нагиба гребена од око 18 метара, иза којег се налази чисто бело пешчано подручје прошарано изолованим коренима. На мору, постоје прелепе стеновите области са јатима меких корала, где можете видети велике рибе. Пошто се плима на острву дели, плима је чиста и можете уживати у роњењу када је плима јака.

Сазнајте више

Elephant Head Rock

Смештен усред мора између острва 7 и 8 на Симиланским острвима, ово место за роњење на гребену истиче се усред мора. Име је добио по облику стене која вири из воде, а која подсећа на главу слона. Тачка се састоји од огромних слојева гранита, прошараних бројним каналима и пролазима који стварају мистични пејзаж. Плима је добра, а рано ујутро можете очекивати сцену храњења ракова, ајкула и великих риба. У плиткој води често можете пронаћи превелики тревал који циља мале рибе. Ово је једно од најдинамичнијих локација за роњење на Симиланским острвима.

Сазнајте више

Deep Six

Смештен на северном крају 7. острва на Симиланским острвима, ово место за роњење налази се дуж северног врха издуженог острва од севера ка југу. Видљивост је јасна, а гранитне громаде, нагризене плимским струјама, чине неколико степеница од дна.

Сазнајте више

West of Eden

Топографско ронилачко место на западној страни острва 7 на Симиланским острвима. Усредсређен је око три огромне стене које су врхунац роњења са коралним падинама са обе стране. Мекани корали, попут морских лепеза и морских јастребова, расту у зиду и у дубокој области поред стеновите обале. Ова подручја су дом тврдих корала као што је Ханаиа носорог и широк спектар других створења.

Сазнајте више

East of Eden

Источно од Едена налази се на источној страни острва 7. Ово место за роњење је затворила администрација националног парка да би се могла регенерисати. Овде се налазе веома лепи корални пејзажи. Проверите с времена на време да видите када ће место за роњење поново бити отворено.

Сазнајте више