Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Futo

Популарно место које представља источни Изу, близу ИОП-а. Постоје две главне тачке на плажи и пуно роњења чамцем. На плажи постоје рампе и рукохвати за лакши улазак/излазак. Услови на мору су често мирни и могу да уживају и почетници.

Сазнајте више

Hatsushima Island

То је једино насељено удаљено острво у префектури Шизуока, око 10 км од обале Атамија, до којег се може стићи за 30 минута трајектом. Након што пређете острво, можете ићи на роњење на плажи или роњење чамцем.

Сазнајте више

Atami

Ово је историјско место за роњење које представља Хигаши-Изу. Може се приступити из области Токија за око 2 сата, а могуће је и једнодневни излет, што га чини популарним местом, посебно међу Канто рониоцима.

Сазнајте више

Aki no Hama

Ово је највеће и најближе од седам острва Изу копну. Михара, активни вулкан, налази се у центру острва. Роњење са чамца је такође доступно, али због разноврсности плажа популарније је роњење са плаже. Најпопуларнија од њих је јесења плажа.

Сазнајте више

Fukuura

Смештен на западној страни полуострва Маназуру, то је популарна тачка која је прилично близу области Канто. Доступни су улаз на плажу и чамац. Плажа је дом колоније коралних анемона које су означене као споменик природе и окружене су многим живописним створењима, укључујући рибу кловн.

Сазнајте више

Koganezaki

Смештен у парку Коганезаки, можете уживати у разноврсном цвећу у зависности од сезоне, а улазак/излазак је веома лак због рампи и рукохвата. Када уђете, видећете широк спектар горота до неколико метара дубине, а иза тога видећете целу површину песка.

Сазнајте више

Arari

Ovaj ronilački sajt ima dinamičnu topografiju, sa velikim ofšor korenom poznatim kao Zapadni koren i Koren konjske skuše. Smešten je na pogodnoj lokaciji na samo 5 minuta od luke, što ga čini pogodnim čak i za one kojima nije naročito prijatno da se voze čamcem. Jedan od najspektakularnijih vrhunaca ovde je prisustvo stingraysa, naročito tokom ranog leta. U špicu sezone, stopa susreta sa stingraysom može da se približi 100%, a možda ćete čak biti svedoci grupe njih umesto samo jedne ili dve. Kako jesen stiže, vidljivost se poboljšava, a već dinamična topografija postaje još fascinantnija. U ofšor korenima možete posmatrati kampačija i sunčanice koje kruže okolo, kao i čuvenu "školu velikih, nepomičnih puzača". Mnogi ronioci koji često posećuju ovaj sajt izražavaju svoje zaprepašćenje, rekavši: "Ne mogu da verujem da sam u Izu."

Сазнајте више

Osezaki

Осезаки је једно од најпознатијих места за роњење у Јапану. То је рт који стрши у залив Суруга и служи као роњење на плажи. Постоје две опције роњења, једна на обали рта, а друга на отвореном мору, од којих су обе плитке стеновите области када се спуштате и пешчане области када одлазите на пучину.

Сазнајте више

Futou

Футоу је сликовита тачка Ниши-Изуа. До ове локације се може доћи путем улаза на плажу или чамцем. Постоји мало подручје где можете ићи на ноћно роњење током целе године. Постоје пећине, пећине и лукови док напредујете кроз плитки песак на плажи до каменитог терена.

Сазнајте више

Tago

Постоји шест пунктова за чамце на отвореном мору и четири у заливу Таго. Постоји и једна плажа. На месту у заливу налази се гомила корала зелене корњаче која личи на Окинаву, а око ње се може видети много тропских малих риба.

Сазнајте више