Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

У Мавану („прелепо“ на локалном језику) постоје станице за чишћење манта. Ова локација се налази у централном делу Националног парка Комодо. Топографија се састоји од беле пешчане падине са коралним вртом и гребеном. Ово је локација за роњење прилагођена почетницима. Максимална дубина је 30 м.

Сазнајте више

Manta Point / Makassar Reef

Гребен Макассар, познат и као Манта Поинт, налази се у централном делу Националног парка Комодо. Има дно од рушевина и представља место за роњење погодно за почетнике. Максимална дубина је 18 м. Ова локација се сматра дрифт роњењем.

Сазнајте више

Каранг Макассар, или Манта Поинт како је познатије, највеће је ронилачко место у Националном парку Комодо, дугачко око 3 км и широко 400-500 метара. То је плитко ронилачко место са прелепим коралним гребеном на југу, динама на северу и шљунковитим коралним дном између, разбацаним станицама за чишћење манта.

Сазнајте више

Татава Кецил се налази у центру Националног парка Комодо. Врхунац овог ронилачког места је корални врт меких и тврдих корала. Максимална дубина нас 30 метара. Ова локација је погодна за искусне рониоце јер тренутни услови могу бити јаки.

Сазнајте више

Сиаба Кецил се налази у централном делу Националног парка Комодо. Топографија се састоји од препуста и коралног врта. Ово је место за роњење напредног нивоа јер су тренутни услови умерени до јаки. Врхунац овог ронилачког места су меки и тврди корали. Максимална дубина је 30 метара.

Сазнајте више

Сиаба Бесар се такође назива градом корњача и налази се у централном делу Националног парка Комодо. То је генерално погодно за почетнике место за роњење са коралним подводним планинама, гребеном и пешчаним дном.

Сазнајте више

Татава Бесар се понекад класификује као место за роњење у дрифту, али нуди лако спуштање у плитким водама. Струја може бити блага до умерена. Место за роњење нуди шарени гребен са одличним животом и много корала. Максимална дубина је 30 метара.

Сазнајте више

Полицијски кутак се налази у централном делу Националног парка Комодо. Топографија овде укључује огромне превисе. Ово је напредно место за роњење са средњом до јаком струјом. Издвајамо прелепе меке и тврде корале. Максимална дубина је 30 м.

Сазнајте више

Бату Тига се налази у централном делу Националног парка Комодо. Ово је место за роњење напредног нивоа јер обично постоји јака струја. Најважнији детаљи роњења укључују одлично станиште за велике рибе као што су наполеон, групина, џиновски тревали и баракуда. Максимална дубина је 35 метара.

Сазнајте више

Златни пролаз се налази у северном делу Националног парка Комодо. То је нагнута локација са максималном дубином од 25 метара. Погодно место за искусне рониоце јер су тренутни услови генерално јаки.

Сазнајте више