Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Siaba Besar

Сиаба Бесар се такође назива градом корњача и налази се у централном делу Националног парка Комодо. То је генерално погодно за почетнике место за роњење са коралним подводним планинама, гребеном и пешчаним дном.

Сазнајте више

Tatawa Kecil

Татава Кецил се налази у центру Националног парка Комодо. Врхунац овог ронилачког места је корални врт меких и тврдих корала. Максимална дубина нас 30 метара. Ова локација је погодна за искусне рониоце јер тренутни услови могу бити јаки.

Сазнајте више

Mawan

У Мавану („прелепо“ на локалном језику) постоје станице за чишћење манта. Ова локација се налази у централном делу Националног парка Комодо. Топографија се састоји од беле пешчане падине са коралним вртом и гребеном. Ово је локација за роњење прилагођена почетницима. Максимална дубина је 30 м.

Сазнајте више

Police Corner

Полицијски кутак се налази у централном делу Националног парка Комодо. Топографија овде укључује огромне превисе. Ово је напредно место за роњење са средњом до јаком струјом. Издвајамо прелепе меке и тврде корале. Максимална дубина је 30 м.

Сазнајте више

Tatawa Besar

Татава Бесар се понекад класификује као место за роњење у дрифту, али нуди лако спуштање у плитким водама. Струја може бити блага до умерена. Место за роњење нуди шарени гребен са одличним животом и много корала. Максимална дубина је 30 метара.

Сазнајте више

Batu Bolong

Једно од ронилачких локација светске класе. Погодно за напредне и/или искусне рониоце, због јаких струја Бату Болонг нуди огромна јата риба, много пелагичних риба и различите врсте ајкула у дубини.

Сазнајте више

Manta Point

Каранг Макассар, или Манта Поинт како је познатије, највеће је ронилачко место у Националном парку Комодо, дугачко око 3 км и широко 400-500 метара. То је плитко ронилачко место са прелепим коралним гребеном на југу, динама на северу и шљунковитим коралним дном између, разбацаним станицама за чишћење манта.

Сазнајте више

Manta Point / Makassar Reef

Гребен Макассар, познат и као Манта Поинт, налази се у централном делу Националног парка Комодо. Има дно од рушевина и представља место за роњење погодно за почетнике. Максимална дубина је 18 м. Ова локација се сматра дрифт роњењем.

Сазнајте више

Sebayur Kecil

Себајур се налази у централном делу Националног парка Комодо. Топографија је нагнуто, песковито дно. Место за роњење прилагођено почетницима јер је тренутно стање лако. Најважније локације за роњење су меки и тврди корали и баштенске јегуље. Максимална дубина је 30 метара.

Сазнајте више

Pengah Kecil

Пенгах се налази у централном делу Националног парка Комодо. Топографија овде укључује врхунац и плато. Ово је место за роњење погодно за почетнике јер постоји слаб до умерен ниво струје. Максимална дубина је 30 м.

Сазнајте више