Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Haustein Steina

Ово ронилачко место је некадашњи каменолом гранита, који је затворен 1970. године, а стенска платформа одмах иза улаза је на дубини од 5 м и идеална је за ронилачке вежбе за почетнике. Олупина, некадашњи трајект на Елби „Мухлберг“, налази се на 20 метара.

Сазнајте више

Steinbruch Riesenstein

Језеро каменолома Ризенштајн у Мајсену са ронилачким центром. Са максималном дубином воде од 18 метара, језеро каменолома је савршена вода за роњење за све рониоце. Водена површина је идилично смештена усред Мајсена. Под водом можете очекивати видљивост између 4 и 15 метара током целе године.

Сазнајте више

Prelle Quarry

Бивши каменолом гранита Преллесее се такође зове Кеселбрух. Дубина воде је 46,5 м са површином од 1,8 хектара. Видљивост је обично 6 - 12м. Приступ је регулисан доделом кључева. Регистрација и одјава се обично врши преко ронилачког центра Стеина.

Сазнајте више

Tauchbasis Sparmann

Tauchbasis Sparmann je neukusni kamenolom u gradu Kamenz. Na oko sedamdeset metara, sadašnje jezero je drugo najdublje telo vode u Saksoniji i jedno od najdubljih u Nemačkoj. Bazna zgrada, kompresoretska soba, spoljni i unutar ronilačkih stolova, sve što ronilačko srce želi.

Сазнајте више

Steinbruch Horka

Главна зграда каменолома има тоалет, туш, свлачионице и хотел у близини. Могуће је поставити шатор за камповање. Стрм силазак низ металне степенице води до воде са једним улазом и једним излазом. На степеницама је могуће спустити се до 5м на бови бр. 1.

Сазнајте више

Barbora

Jezero u zaostavcima posle iskopavanja smeđeg uglja, koje se spontano napunilo sedamdesetih godina prošlog veka. U vodi ima mnogo atrakcija koje je napravio čovek, kao što su kajson, saobraćajna nesreća, statue i istovremeno platforma za obuku.

Сазнајте више

Jezero Most

Lokacija je blizu grada Mosta. Veštački poplavljen rudnik otvorenih jama. Udaljenost od Praga oko 85km (1:15hrs vreme vožnje), 4km od Mosta automobilom možete voziti "do vode".

Сазнајте више

Steinbruchsee Wildschütz

Језеро каменолома Вилдшуц је некадашњи каменолом у селу Вилдшуц, који се налази у округу Нордсацхсен савезне државе Саксоније. Језеро, које се налази у средини рударског подручја, најдубље је језеро у централној и северној Немачкој са дубином од око 74 метра.

Сазнајте више

TS-Buder Wildschütz

Каменолом у Вилдшуцу има лепу плитку зону за рекреативне рониоце, много рибе. Дубока пумпа на око 70м дубине само за техничке рониоце. Поред многих вештачки потопљених атракција, још увек се може видети много тога из активног времена каменолома.

Сазнајте више

Geopark 1 Leknica

Геопарк 1 БАБИНА Подручје код Лекнице налази се у шуми поред стазе и припада УНЕСЦО баштини. Недавно је направљен паркинг и уређен приступни пут од излаза и бензинске пумпе на путу ДК12 до немачке границе.

Сазнајте више