Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Batu Tiga

Бату Тига се налази у централном делу Националног парка Комодо. Ово је место за роњење напредног нивоа јер обично постоји јака струја. Најважнији детаљи роњења укључују одлично станиште за велике рибе као што су наполеон, групина, џиновски тревали и баракуда. Максимална дубина је 35 метара.

Сазнајте више

Three Sisters

Три сестре су три велике стене које су све међусобно повезане, све прекривене кораљима, плавим сунђерима, и врве од живота. Ронићете у хладовини струје и завршити роњење на врховима који се налазе на 6, 7 и 8 метара. Можда ћете имати среће да уочите зраке како се укрштају на врху врхова.

Сазнајте више

Pillarsteen

Пиларстин се може похвалити драматичним зидовима, задивљујућим пливањем и огромним коралима. Ово ронилачко место нема заклон од налета Индијског океана, стога очекујте да ће доћи до налета. Када је оток миран, можете уочити фантастичне макро створења, од морских јабука до коралних партнера-шкампи.

Сазнајте више

Secret Garden

Сецрет Гарден нуди сјајан пејзаж и за љубитеље макроа и за оне који траже веће врсте. Са благим косим гребеном, у плићаку, ово место се може похвалити богатим избором кораљних бомија, а меки корали служе као домаћин огромним јатама гребенских риба.

Сазнајте више

Manta Point

Каранг Макассар, или Манта Поинт како је познатије, највеће је ронилачко место у Националном парку Комодо, дугачко око 3 км и широко 400-500 метара. То је плитко ронилачко место са прелепим коралним гребеном на југу, динама на северу и шљунковитим коралним дном између, разбацаним станицама за чишћење манта.

Сазнајте више

Manta Point / Makassar Reef

Гребен Макассар, познат и као Манта Поинт, налази се у централном делу Националног парка Комодо. Има дно од рушевина и представља место за роњење погодно за почетнике. Максимална дубина је 18 м. Ова локација се сматра дрифт роњењем.

Сазнајте више

Manta Alley

Манта Алеја се налази у јужном делу Националног парка Комодо. Топографија је нагнута са саставом дна коралног гребена, вегетације и стена. Ова локација за роњење је погодна за све нивое ронилаца. Постоји велика могућност појаве великих таласа. Максимална дубина је 40 метара.

Сазнајте више

Batu Bolong

Једно од ронилачких локација светске класе. Погодно за напредне и/или искусне рониоце, због јаких струја Бату Болонг нуди огромна јата риба, много пелагичних риба и различите врсте ајкула у дубини.

Сазнајте више

Mawan

У Мавану („прелепо“ на локалном језику) постоје станице за чишћење манта. Ова локација се налази у централном делу Националног парка Комодо. Топографија се састоји од беле пешчане падине са коралним вртом и гребеном. Ово је локација за роњење прилагођена почетницима. Максимална дубина је 30 м.

Сазнајте више

Golden Passage

Златни пролаз се налази у северном делу Националног парка Комодо. То је нагнута локација са максималном дубином од 25 метара. Погодно место за искусне рониоце јер су тренутни услови генерално јаки.

Сазнајте више