Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Ронилачке локације у близини

Löderburger See

Jezero Löderburger ima ronilačku bazu, a ronjenje je dozvoljeno samo u bazi sa prethodnom registracijom u ronilačkoj radionici. Možete nas jednostavno kontaktirati putem WhatsApp-a ili poslati email. Dubina dostiže i do 30 metara. Prvih 10 metara je veoma čisto i imaju kvalitet pijaće vode.

Сазнајте више

Pretzien Steinbruchsee

Ово место за роњење је приступачно језеро у каменолому, до којег се може лако и безбедно доћи степеницама. Вода се састоји од три некадашња каменолома („Стеинбруцхсее“, „Блауер Сее“ и „Тиефер Сее“).

Сазнајте више

Tauchbasis Pretzien Steinbruchsee

Језеро каменолома чине три некадашња каменолома (Језеро каменолома, Плаво језеро, Дубоко језеро), који су сада повезани повишеним водостајем.

Сазнајте више

Ebendorf Quarry

Каменолом Ебендорф се налази директно на улазу у Ебендорф, који долази од Б189. До 1914. године то је била операција отвореног копа. Данас је каменолом на Барлебер Цхауссееу дугачак 110 м, широк 80 м, а вода дубока 22 м. Улаз је прилично лак. Постоји степениште и пешачки мост.

Сазнајте више

Tauchbasis Löbejün

Овај ронилачки сајт више није доступан. Путеве који воде до њега блокирала је земља од стране локалне рударске компаније и постављени су знакови који спречавају улазак.

Сазнајте више

Barleber Lake

Северно од Магдебурга је језеро Барлебер. Његова површина је око 103 ха. са максималном дубином од 11м, просечном дубином од 6,7м и видљивошћу до 7м.

Сазнајте више

Jersleber Lake

Језеро Јерслебер (око 35 ха) налази се у непосредној близини Јерслебена (Саксонија Анхалт). Ова локација за роњење је погодна за почетнике. Већи градови у близини су Магдебург и Волмирштед. На језеру се налази камп и ресторан. Можете ронити директно са пешчане плаже. Доступна су плаћена паркинг места.

Сазнајте више

Süplingen

Kanjon Süplinger se nalazi na periferiji sela Süplingen i stari je kamenolom. Parking je donekle na pešačkoj udaljenosti od ulaza ispred barijere na obodu šume. Put do ulaza oko 200m, koji zatim vodi niz čelično stepenište (oprez opasnosti od klizanja).

Сазнајте више

Tauchbasis Geiseltalsee- Marks Point

Место за роњење је за напредне или професионалне рониоце. До места роњења се долази чамцем. Неопходан је спуст у отвореној води. Видљивост је овде обично веома добра са 20 метара, што није неуобичајено.

Сазнајте више

Hausriff Tauchbasis Geiseltalsee

Улаз на ову локацију је лако доступан преко плаже. Пријава и улаз на роњење могући су само преко ронилачког центра. Можете паркирати у њиховим просторијама. Имају столове за пресвлачење, лавабое, тоалете, постоље и гардеробу.

Сазнајте више