Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Dan’s Reef

Дан'с Рееф је кућни гребен који се налази одмах испред Номадс Дивинг-а, Нуса Пенида. Доступан је улазом на обалу или чамцем. То је прелепо, релативно нетакнуто место за роњење које може бити склоно јаким струјама током промена плиме. Главне карактеристике су плитке степенице праћене дубоким нагибом.

Сазнајте више

SD Point

СД Поинт је скраћеница за 'Секолах Дасар' или основну школу. То је вероватно најразноврснија колекција корала на Балију. Пошто је дно нагиба полице паралелно дуж покривача плаже са обилним коралима, ово место чини одличним за активности Дрифт Диве-а. Повремено би струја могла бити веома јака.

Сазнајте више

Toyapakeh

Велики отворени заливи са коралима који почињу да расту у плићаку. Док се спуштате, срешћете велике стене прекривене невероватно обојеним коралним гребенима. Тоиапакех често има јаке и понекад непредвидиве струје.

Сазнајте више

Pura Ped

Пед је прелепо место за роњење на северној страни Нуса Пениде. То је само 5 минута вожње бродом од Номадс Дивинг. Пед има коси гребен који почиње на 5м, спушта се све до 40м и даље. Струје се крећу од благих до јаких.

Сазнајте више

Toyapakeh Wall

Тоиа Пакех је познат као једно од најбољих места за роњење у овој области. Налази се у малом кутку на северном ушћу канала Ценинган. Иако струје могу бити јаке и понекад непредвидиве, рониоци су награђени неким од најбољих коралних структура и морским биодиверзитетом који Пенида може да понуди.

Сазнајте више

Sakenan / Mangrove Point

Мангрове Поинт је прелепо место за роњење на северној страни Мангрова! То је 10 минута вожње бродом од Номадс Дивинг. Мангрове карактерише запањујући коси гребен. Мангрова је често позната по својим струјама које могу донети и велику рибу

Сазнајте више

Ceningan wall, Nusa Lembongan, Bali, Indonesia

Смештен на источној ивици Нуса Ценингана, ово импресивно роњење на зиду може се ронити само током слабе плиме када услови дозвољавају. У каналу између Нуса Ценинган и Нуса Пенида налазиште доживљава снажне струје што је разлог за импресиван морски живот који се тамо може видети.

Сазнајте више

Sental

Овом ронилачком месту се лако улази и излази брзим чамцем, а најбоље је ронити са струјом. Рониоци и вођа роњења треба да буду у доброј координацији са капетаном глисера око времена роњења, преузимања места и излаза из роњења. Гребен је апсолутно леп и продужен нетакнути корални гребен.

Сазнајте више

Gamat Bay

Мали залив на западу Нуса Пениде који има здраве корале у равном плићаку, праћен нагибом који досеже више од 40 метара. Једно од најбољих места за уочавање Мола мола, или океанске сунчанице, у правој сезони.

Сазнајте више

Blue Corner

Ово роњење почиње са кораљне падине која се сусреће са неким рушевинама, комбинујући се у зид и громаде које се спуштају до 20 метара дубине. Ово ронилачко место има јаке струје које могу да одвуку рониоце у отворени океан, зато будите свесни! Велике громаде често користе рибе предатори да се сакрију од струје док чекају свој плен.

Сазнајте више