Ови подаци се добијају из информација из дневника у апликацији МиССИ

Придружени центар за обуку

Ронилачке локације у близини

Visovac

Напуштајући Муртер, према западу, Висовац је прво острво које ћете видјети. Потражите бели кубни камен на источној страни и усидрите се испред овог камена. Место за роњење покрива површину од приближно 100м к 100м и лепо је структурирано.

Сазнајте више

Kukuljari

Кукуљари су група острва која се налазе на југозападу острва Муртер. Ронилачка места су на острву најближем Муртеру са светиоником. Кукуљари нуде 3 опције за роњење: западна страна је заштићена и нуди савршено сидриште, а северозападни рт је мала пећина са шареним сунђерима на 22м.

Сазнајте више

Kablinac

Овај роњење почиње јужно од мале стене поред Каблинца. После неколико потеза пераја изнад морске траве стижете до пешчаног платоа. Зид почиње поред њега у око 20-25 м воде. Зид иде од ЈЗ до ЈИ. Пратите га десним раменом и пронађите жуте горгоније, са леве ћете наћи црвене.

Сазнајте више

Samograd

Самоград је најјужније острво Корната. Испред острва се налази зид који иде од југа ка северу. Можете видети црвене лепезасте корале почевши од 22 метра дубине. Посетите мали плато на 33м где се могу наћи јастози.

Сазнајте више

Kamenar

Каменар, „Камено брдо“, налази се источно од острва Жут. Подводна стена долази близу површине. Горњи плато је структуиран у меким брежуљцима, идеално тло за сидрење и леп простор за ваше сигурносне станице. Иако се налази изван Националног парка Корнати, показује исти тип пејзажа.

Сазнајте више

Francesca di Rimini (Wreck)

Франческа ди Римини је био муницијски/теретни брод који је потонуо током 2. светског рата. Олупина је обрасла сунђерима и меким коралима. Брод је под заштитом и Најада ронилац има дозволу за роњење на овој олупини.

Сазнајте више

Kaprije

Приближавајући се острву Каприје у истом правцу као и Франческа, на западној страни видећете мали рт који означава сидриште за ово место за роњење. Испод мале платформе на умереној дубини наћи ћете меке корале и шарене сунђере, идеалне за почетнике и за одлично друго роњење.

Сазнајте више

Bacvica

Иза острва Самограда наићи ћете на малу стену која вири тик изнад нивоа воде. Зид који се протеже од СЗ до СЕ нуди вам подводни пејзаж са два невероватна горгонијана зида.

Сазнајте више

Kasela

Веома леп подводни пејзаж. Зароните преко спуста, а са ваше леве стране видећете лепа брда обрасла карофилијом. За око 20 м одваја се гребен. Пратите брдо док не нађете много различитих обојених горгонија у 35м воде.

Сазнајте више

Ljuta

Приђите са запада док не видите пад на сонару чамца. На северној страни зида налази се амфора и делови старих цеви. Зид је прекривен жутим горгонијама. Савршено друго роњење након роњења Штуке.

Сазнајте више